CRO COP O DOPINGU: / 'Bez razloga su me razapeli, naivan sam kao francuska sobarica'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić

Mirko Filipović još je jednom progovorio o suspenziji koju mu je odredio UFC nakon što je priznao da je koristio hormon rasta, čime je prekršio antidopinška pravila.

15.11.2015.
21:12
PIXSELL, Marko Prpić
VOYO logo

"Ne mogu reći da mi je smiješna sva ta halabuka, bez razloga su me razapeli. Ljudi vole cipelariti, takva su pravila. Ja nisam ništa loše napravio, što sam i rekao. To su bile terapeutske doze koje s daju kao lijek. Što bi bilo kad bi bilo, to nije u mom stilu. Idemo dalje, sad razmišljam kako posložiti svoj život u mirovini", rekao je Filipović u razgovoru za RTL televiziju, pa se osvrnuo na odluku o umirovljenju.

Teška odluka

"Kad sam napisao na 'Fejsu' da idem u mirovinu. Ja sam to u 2 sata završio i u 5 sam tek objavio. 3 sata sam ga čitao. Štrepila mi je ruka, no poslije sam odlučio da ću se povući. Ako nema nove borbe, ja ne mogu čekati 5 ili 6 mjeseci za novu borbu. Razmišljao sam što ću dalje raditi. Ne mogu ležati i spavati svaki dan do 10, moram se naći u treningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam sad u naponu snage. Ne mogu ležati i živjeti kao penzioner. S čime se baviti, neke ambicije nemam za biznis, mislim da sam dosta stresa prošao za vrijeme svoje karijere", izjavio je Filipović pa je opet progovorio o suspenziji. S obzirom da je ranije priznao da je sam prijavio slučaj UFC-u jer se nije smatrao krivim, sada misli da možda to nije trebao napraviti.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ispao naivan

"Naivan sam kao francuska sobarica, ali njima je to leglo i tako je završilo. Na kraju, to je njihovo pravo, nisu oni krivi, a ja još manje. Samo bih se poštedio raznih glupih komentara. Jadan je onaj koji se hrani tuđom nesrećom. Bilo pa prošlo, ne daj Bože većeg zla", poručio je Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Američka antidopinška agencija (USADA) koja je pokrenula postupak protiv Filipovića potvrdila da je to napravila prije nego što je borac objavio da odlazi u mirovinu.

“Kao neovisna organizacija zadužena za anti-doping program u UFC-u, USADA skrbi o rezultatima i presudama u skladu s pravilima UFC-a. Iako je gospodin Filipović objavio kraj karijere, ovaj slučaj je pokrenut ranije, i prema pravilima UFC-a bit će donesena presuda”, objasnila je glasnogovornica USADA-e Annie Skinner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo