BORAC KOJI JE SVLADAO MIOČIĆA SE ODREKAO TITULE: / 'Neću si to dozvoliti, odlazim uzdignute glave, neka si ju nose'

Image
Foto: AFP, Sam Wasson/Getty Images/AFP

'Moja ostavština i moja priča neće u sebi imati podatak da mi je titula oduzeta, evo im je i neka ju nose'

29.12.2018.
11:41
AFP, Sam Wasson/Getty Images/AFP
VOYO logo

Naslov prvaka UFC-ove poluteške kategorije Daniel Cormier osvojio je 2015. godine u meču protiv Anthonyja Johnsona, branio ju je uspješno triput, ali i upisao poraz protiv Jona Jonesa, borca protiv kojeg neuspješno pokušao prvi put doći do nje. Poražen je Cormier i u drugom pokušaju protiv Jonesa, no taj je ishod borbe poništen nakon što je pobjednik pao na dopinškom testu. Protiv Volkana Oezdemira početkom godine obranio ju je i posljednji put nakon čega se vratio u kategoriju teškaša pobjedom protiv Stipe Miočića iz čijih je ruku uzeo taj pojas UFC-ova prvaka.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

LAS VEGAS, NV - JULY 07: Stipe Miocic (R) throws a punch against Daniel Cormier during their heavyweight championship fight at T-Mobile Arena on July 7, 2018 in Las Vegas, Nevada. Cormier won by first round knockout. Sam Wasson/Getty Images/AFP

Večeras slijedi borba za naslov najboljeg poluteškaša u UFC-u, a to znači da Cormier ostaje bez titule. Ipak, odlučio je tako sam, dogodit će se to na način na koji on to želi. Pojasa se, naime, sam odrekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova odluka

"Danas ću napustiti titulu poluteške kategorije. Neću dozvoliti da mi ju itko oduzme jer oduzimanje titule znači da si napravio nešto krivo. A ja nisam. Tako da mi ju neće oduzeti, nakon što sam je uspješno branio tri i pol godine", prenosi njegove riječi portal Fightsite.

"Radije ću otići na ovaj način, uzdignute glave kakav sam uvijek i bio. Neću dozvoliti da povijesne knjige pišu kako mi je titula oduzeta, posebno jer sam je branio ove godine. Dobio sam priliku boriti se u teškoj kategoriji i prihvatio sam ju. Borio sam se tri puta u 2018. godini, niti jedan prvak nije aktivan kao ja i mislim kako sam svakako borac godine. Moja ostavština i moja priča neće u sebi imati podatak da mi je titula oduzeta, evo im je i neka ju nose", poručio je Cormier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo