ČITAVA VELIKA BRITANIJA STREPILA JE NAD NJEGOVOM SUDBINOM : / 'On je borac, ratnik, istinski šampion'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Bivši britanski prvak u poluteškoj kategoriji Nick Blackwell proteklog se vikenda probudio iz inducirane kome i razgovarao sa članovima svoje obitelji i najbližim prijateljima u St.

5.4.2016.
9:00
Screenshot: You Tube
VOYO logo

je 26. ožujka stavljen u stanje inducirane kome nakon što je pretrpio krvarenje u mozgu u borbi za naslov poluteškaškog prvaka Velike Britanije protiv Chrisa Eubanka Juniora, boksača koji mu je u tom meču zadao čitav niz jakih udaraca i do 10. runde, kad je sudac prekinuo borbu zbog otekline iznad Blacwellovog lijevog oka koja mu je zatvarala vidno polje, Eubank Junior imao je značajnu bodovnu prednost i na kraju je pobijedio tehničkim nokautom koji mu je donio naslov prvaka Velike Britanije u poluteškoj kategoriji.

Image
IPAK GA NISU PROBUDILI: /

Bivši boksački prvak još uvijek je u komi

Image
IPAK GA NISU PROBUDILI: /

Bivši boksački prvak još uvijek je u komi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu ga htjeli operirati

Doktori su procijenili kako Blackwella nije potrebno operirati jer krvarenje u mozgu nije bilo toliko ozbiljno, nego su ga stavili u stanje inducirane kome kako bi smanjili pritisak na mozak i liječili ga lijekovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nick se u subotu probudio iz inducirane kome. Dvadeset i četiri sata kasnije, znači u nedjelju, razgovarao je sa svojom obitelji i bližim prijateljima koji su ga došli posjetiti u bolnicu. Blackwell je bio u stanju inducirane kome skoro sedam punih dana i tijekom kome je bio podvrgnut najboljem mogućem liječničkom tretmanu u bolnici St. Mary's", stoji u priopćenju njegovog promotora Hennesey Sporta.

'Za to smo se svi molili i tome smo se nadali'

"Kad se probudio iz kome, prepoznavao je glasove svojih najbližih i u nedjelju je razgovarao s njima. Za to smo se svi molili i tome smo se nadali. Da, Nick je pobijedio u svojoj najtežoj borbi u životu", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitava Velika Britanija, svi njezini borilački i sportski zaljubljenici općenito strepili su nad sudbinom Blackwella koji spada u red poznatih britanskih boksača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nick je osvojio srca više od tri milijuna televizijskih gledatelja koji su pratili meč'

"Nick je osvojio srca više od tri milijuna televizijskih gledatelja koji su pratili meč za titulu poluteškaškog prvaka Velike Britanije. U posljednjem tjednu, zadobio je simpatije i potporu još milijuna drugih. On je borac, ratnik. Istinski je šampion i gospodin", ističe Hennesey Sport u svojem priopćenju.

Vrijedi istaknuti kako se doktori nadaju kako bi se Blackwell mogao u potpunosti oporaviti, iako je njegova boksačka karijera gotova. No, bitnije od boksa je da je Blacwell dobio borbu za svoj život. To je ono čemu su se svi nadali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio sinu da ne udara Blackwella u glavu

Nakon borbe, u javnost je procurila i jedna situacija iz borbe između Blackwella i Eubanka mlađeg. Naime, otac Eubanka mlađeg, Chris Eubank stariji, kazao je svom sinu na kraju osme runde da ne udara Blackwella toliko jako u glavu jer je ovaj već bio vidno ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak i kad moj sin sparira, govorim mu da se ostavi udaranja u glavu zato što udara brzo, snažno i opasno. Govorim mu to kako bi zaštitio drugog boksača. Naravno, udarci u glavu donose pobjedu. Ali opet. Ovo je opasan sport i svi smo toga svjesni", dodao je Chris Eubank stariji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chris Eubank mlađi napokon može odahnuti

Povodom ovog događaja koji je šokirao čitavu Veliku Britaniju javio se i Chris Eubank mlađi i osvrnuo se na Blackwella, situaciju kad je završio u bolnici, period nakon borbe koji je bio jako težak i za njega osobno.

"Kad sam čuo da je Nick završio u komi, bilo je to jako teško za mene. Niti jedan boksač ne ulazi u ring s mišljenjem kako treba svom protivniku napraviti baš takvu štetu. Tu uopće nema ništa osobno. Ali boks je takav sport. U njemu dva čovjeka daju sve od sebe kako bi došla do pobjede, stavljaju na kocku svoje zdravlje i ponos. Da, bilo je to jako uznemirujuće za mene i prva stvar koju sam napravio kad sam čuo da je Nick završio u komi je da sam stavio post na Twitteru kako je on istinski ratnik i kako mu želim brz oporavak", kazao je Chris Eubank mlađi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo