BORILAČKI SVIJET ODUŠEVLJEN NOVIM UFC PRVAKOM: / Njegov šampionski put je nevjerojatan

Image
Foto: Profimedia

Adesanya već drugi nigerijski UFC prvak u 2019. godini

6.10.2019.
14:41
Profimedia
VOYO logo

Novozelanđanin rođen u Nigeriji Israel Adesanya novi je prvak UFC-ove srednje kategorije nakon što je u drugoj rundi nokautirao aktualnog prvaka Australca Roberta Whittakera. Ovo je bila Adesanyina 18. pobjeda u isto toliko mečeva i sada je postao neporaženi prvak UFC-a, što je ranije i obećao. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Prije dvije godine u Gloryju izgubio nokautom od Pereire

Tko bi ovakvu budućnost Adesanyiji prorekao prije samo dvije godine. Još 2017. godine je u Gloryju izgubio nokautom od Brazilca Alexa Pereire, da bi samo dvije i pol godine kasnije, u jednom poptuno drugom sportu, u elitnoj promociji slobodne borbe, zasjeo na sami tron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MMA svijet oduševljen je novim prvakom, kao i viđenim jutros po hrvatskom vremenu na spektakularnom UFC 243 u Melbourneu pred 57.127 ljudi...

"MMA For All" na svom Twitter profilu objavila je kako je u samo 20 mjeseci Adesanyja prošao put od UFC debitanta do neprikosnovenog prvaka srednje divizije u elitnoj organizaciji slobodne borbe. Redom su padali Wilkinson, Vettori, Tavares, Brunson, Silva, Gastelum, Whittaker...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Detronizirao je prvaka'

Nigerijski mediji, kao i fanovi, oduševljeni su nastupom svog junaka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Detronizirao je prvaka Roberta Whittakera fantastičnim nokautom u drugoj rundi borbe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svatko misli kako može pobijediti Jona Jonesa

Naravno, na društvenim mrežama odmah su se pojavile priče, ili želje da budemo precizniji, kako bi bilo sjajno kad bi se borio protiv prvaka poluteške kategorije i po mnogima najtalentiranijeg borca u UFC-u ikad Jona Jonesa. No, takvo što trenutno teško da se može dogoditi.

"Svatko misli kako može pobijediti Jona Jonesa sve dok se ne bore s njim, Volio bih vidjeti Adesanyju u kavezu s njim, ali Jones u toj borbi ne bi izgubio", jedan je od komentara na Twitteru na tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naša su očekivanja velika. Velika kao i očekivanja UFC-a'

Valja i naglasiti da je Adesanya već drugi nigerijski UFC prvak u 2019. godini. Prvi je, dakako, Kamaru Usman, koji je ugrabio titulu u diviziji niže - onoj do 77 kilograma. I ovo je nastavak, ali i plod, UFC-ove politike globalnog širenja koja posljednjih godina daje jako mnogo pozitivnih rezultata, ističe Fight Site.

"Naša su očekivanja velika. Velika kao i očekivanja UFC-a. Kada Israel osvoji taj pojas, mi mislimo da će zapravo postati najveća zvijezda u promociji! Najveća aktivna zvijezda da budem precizan. Znam da ima još jedna zvijezda koja ne nastupa, ali također znam da će Israel uskoro postati veća zvijezda i od McGregora", izjavio je prije nekoliko dana Adesanyin trener Eugene Bareman te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte zaboraviti na Nigeriju. Tamo ima 190 milijuna ljudi. Zamislite 190 ljudi, a Nigerijcima je stalo do njihovog naroda. Stižemo! Polako, ali stižemo..."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo