BOKSAČKI SVIJET NIKAD NIJE OSTAO U TAKVOM ČUDU: / Tyson je prije borbe tulumario s prostitutkama, dugo je skrivao pravi razlog poraza

Image
Foto: Profimedia

Tyson je nakon meča izjavio da ga je sudac mrzio i da je loše brojao, no nije mu to pomoglo. Bila je ta borba početak kraja Tysonove dominacije.

11.2.2020.
21:10
Profimedia
VOYO logo

Trebala je to biti borba kojom će se prvak malo pokazati u Tokiju pred japanskom publikom. Mike Tyson i njegov menadžer Don King, kao i svi koji su od njega masno zarađivali (bio je tu i u nekoj ulozi Tysonovog menadžera i sadašnji predsjednik SAD-a Donald Trump), smatrali su borbu protiv Bustera Douglasa tek nekom vrstom uvertire za meč Tysona i Holyfielda koji je trebao oboriti sve rekorde zarade.

Trebalo je biti lagano. Mike Tyson sam je priznao da je na tu borbu stigao totalno nespreman. Najmlađi prvak u povijesti teške kategorije partijao je uz alkohol, drogu i prostitutke za vrijeme svog boravka u Japanu pa je sav taj splet okolnosti na današnji dan prije točno 30 godina kreirao jedno od najvećih iznenađenja ikad u boksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tyson je bio poznat kao brz nokauter. Publika je na njegovim borbama platila za jednu ili dvije runde ubitačnog tempa i jedan-dva udarca koji bi riješili cijelu borbu. Iron Mike nije znao za poraz sve dok ga Buster Douglas nije oborio u Japanskom obračunu, a iza njega bilo je 37 borbi.

Douglasu je trebalo nepunih deset rundi da to učini. Bio je i na podu u osmoj, ali je uspio ustati. Tyson, s druge strane, u desetoj nije imao snage vratiti se na noge prije nego je sudac nabrojao do deset.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vizionar Vaccaro

I samo tako dobili smo najveću senzaciju koju je boks ikad vidio. Šok i nevjerica vladali su u dvorani, a nije mogao vjerovati na Douglas na kojeg se, kako kruže mitovi, niste mogli ni kladiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je samo kladioničar iz Las Vegasa Jimmy Vaccaro nudio ljudima da se mogu kladiti na Douglasa i Tysona, s tim da je omjer dobitka i uloga na Douglasa bio i danas u kockarskim krugovima mitskih 42 naprama 1.

Vaccaro je u jednom intervjuu za Gambling Online magazin rekao da su na Tysona ljudi toga dana uplaćivali i do 100 tisuća dolara da bi im isplata bila "samo" 103 tisuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČOVJEK KOJI JE SKORO UBIO TRENERA IVANE HABAZIN PRIZNAO KRIVNJU: /

Skandalozno je kako malu kaznu bi mogao dobiti

Image
ČOVJEK KOJI JE SKORO UBIO TRENERA IVANE HABAZIN PRIZNAO KRIVNJU: /

Skandalozno je kako malu kaznu bi mogao dobiti

Gejše i noćni provodi

Tyson je bio osuđen na katastrofu. Uz lude provode i tešku neozbiljnost, kako navodi Independent, ni njegov kut nije bio spreman. Nisu imali opremu, a led su stavljali u nekakav "kondom" kojim nisu mogli splasnuti otekline koje je Tysonu zadao Douglas.

Usto, dobro je skrivana priča da je Tyson bio depresivan jer je na sparingu nekoliko dana prije borbe također nokautiran. S druge strane Douglas je bio čovjek koji nije imao što izgubiti. Nažalost, majka mu je umrla dva tjedna prije borbe, ostavila ga je i supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduzeta pa vraćena titula

Zanimljiva je bila i reakcija notornog menadžera Dona Kinga koji je uvjeravao WBA i WBC da je Tyson zapravo pobijedio, odnosno da je sudac presporo brojao.

Organizacije su ga na kraju i poslušale, ali je odluka o naslovu prvaka vraćena na početnu i tako je Buster Douglas izveo najve��i "trik" u povijesti boksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tyson je nakon meča izjavio da ga je sudac mrzio i da je loše brojao, no nije mu to pomoglo. Bila je ta borba početak kraja Tysonove dominacije. Čekala ga je zatvorska kazna, a kasnije i dva poraza od Holyfielda.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo