MILAS VS. MULLER / Boksački spektakl na RTL-u: Prehlađeni Petar Milas ostvario 15. pobjedu u karijeri!

'Svaka pobjeda u profesionalnom boksu stepenica je više. Svaki poraz je deset stepenica niže!'

26.10.2019.
22:44
VOYO logo

"Krene li na sve ili ništa bit ću spreman", poručio je to Petar Milas (24) uoči 15. profesionalne borbe i 15. pobjede! Suparnik hrvatskom teškašu bio je Južnoafrikanac Johhny Muller (28).

Image
Foto: Vijesti.hr

Petar Milas

Iako je naš boksač bio prehlađen i imao problema s disanjem, rutinirano je slavio jednoglasnom odlukom sudaca te tako najavio velike stvari u svojoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam prihlađen prije dva dana, imao sam fibru. To smo riješili. Malo mi je začepljen nos i malo prehlada, ali ja se nadam da mi neće stvarati nikakav problem. Kad se zagrijem sve to prođe i samo gledam na meč", objasnio je hrvatski boksač.

A cijeli meč od osam rundi prenosio se uživo na RTL televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TIJEK MEČA UŽIVO:

>>> U posljednjoj rundi bilo je nešto više akcije, no nitko nije srušen i na kraju jednoglasnom odlukom sudaca Milas dolazi do 15. pobjede u karijeri!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>> Ostala je još jedna runda do kraja meča u kojem bi Milas trebao bez problema pobijediti na bodove.

>>> Prehlada ipak usporava Milasa, no rutinirano kontrolira meč nakon šest rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>> Petar kontrolira protivnika, ali ne čini iskorak, ni peta runda nije ponudila nešto konkretno, ostaje dojam kao da hrvatski boksač ide po pobjedu na bodove.

>>> Ni nakon četiri runde nema pomaka, Milas nekako premalo riskira, protivnik je zbog toga osjetio priliku pa krenuo u napad, podosta žestok. Milas se morao izvlačiti iz nevolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>> Prve dvije runde protekle su uz ispipavanje snaga, s tim da je Petar nešto više dorečen. Ipak je favorit.

>>> Milas uz taktove Thompsonove pjesme "E moj narode" ulazi u ring.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>> Stjepan Božić je kao stručni komentator najbolje objasnio situaciju.

"Svaka pobjeda u profesionalnom boksu stepenica je više. Svaki poraz je deset stepenica niže!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>> Predstavljanje Milasova borca još uvijek nije počelo jer Muller kasni s dolaskom. Jesu li to igrice ili trema, zna samo on.

"Ne može me iznenaditi zato što i ja dolazim iz kategorije ispod tako da imam jako dobar tempo nogu. Spreman sam na 12 rundi i pokazati sve što znam. Uglavnom, spreman sam i na to da on krene u prvoj rundi na sve ili ništa, spreman sam na sve", kazao je Milas uoči borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer, Južnoafrikanac je osim deficita u kilaži ima 13 centimetara manje u visini. Takvu razliku jedino može nadoknaditi smanjivanjem distance i kretanjem prema naprijed. Kakvu onda taktiku priprema Milasov kut?

"Pristupit ćemo meču kao i svakom drugom samo se moramo malo adaptirati jer je malo niži od mene i to je to. Sve normalno. Pripremili smo taktiku a, b, c, d. Vidjet ćemo kako će pristupit kada prođe prva runda", pojasnio je Milas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo