BIO JE TO JEDAN OD NAJZANIMLJIVIJIH BOKSAČKIH MEČEVA OVE GODINE: / Usyk razbio Chisoru i to na spektakularan način

Image
Foto: Profimedia

Usyk je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom i osvojio je interkontinentalni WBO pojas teške kategorije

1.11.2020.
8:12
Profimedia
VOYO logo

Ukrajinski boksač Oleksandr Usyk uspio je nadboksati opasnog Engleza Derecka Chisoru u spektakularnom meču u noći sa subote na nedjelju. Usyk je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom i osvojio je interkontinentalni WBO pojas teške kategorije, ali itekako se namučio da do tamo dođe.

U meču koji je trajao 12 rundi, Chisora je uspio gadno naštetiti Ukrajincu, ali u jednom je trenutku izgubio snagu i tu je Usyk počeo s rudarenjem koje ga je na koncu odvelo do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je i najavio, Chisora je krenuo silovito u meč, pogodio je u prvoj rundi Usyka nekoliko puta, a nastavio je tako i u drugoj. Usyk je jedva preživljavao, eskivirao je, bježao, ali bio je, očito, takav plan. U trećoj rundi Chisora polako počinje gubiti snagu, bio je i u toj rundi bolji, ali nije to bilo to. Čim je Ukrajinac primijetio da se Chisora polako gasi, krenuo je raditi svoj posao i počeli su padati ozbiljniji udarci.

Image

Brentwood Essex UK Oleksandr Usyk vs Derek Chisora weigh in for thier heavyweight fight on 31.10.20 People in Picture: Oleksandr Usyk Derek Chisora,,Image: 566460394, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by AVALON.RED - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Florida: +1 239 689 1883 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no

Nestao nakon četvrte runde

U četvrtoj rundi Chisora je krenuo "na glavu" ne bi li izvukao još koji bod jer očito je znao da mu slijede paklene runde. U petoj rundi Usyk je preuzeo kontrolu i počeo s plesom po ringu. Istrošeni Chisora nije mu mogao ništa, a ovaj ga je žestoko mlatio i kažnjavao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećim rundama Usyk je postajao sve dominantniji, a Chisora je bio praktički nevidljiv. Tek se u devetoj i desetoj rundi Englez malo uspio pribrati i uputiti neki jači udarac, ali to je bilo to. Ispucao se u prvim rundama i do kraja meča Chisora je preživljavao, dok je Usyk djelovao kao da bi mogao tako još 12 rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo