Dosad neviđeni okršaj najjačih i najtežih Hrvata!

Zadnju nedjelju u mjesecu svibnju, svi koji vole sirovu snagu i izdržljivost sigurno neće propustiti doći u Škopljance.

26.5.2012.
10:12
VOYO logo

Da, dobro ste pročitali, tisuću puta više od broja stanovnika tamo svake godine dolazi vidjeti borbe lokalnih heroja koji tamo pobjeđuju u raznim disciplinama - borbi bikova, bacanju 20 kilogarama teškog kamena s ramena i obaranju ruke.

Hrvatski savez za obaranje ruke ove je godine prepoznao veliki trud organizatora manifestacije, koja je uz Veliku gospu i najposjećeniji događaj u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji te preuzeo organizaciju turnira obaranja ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik, dakle, više neće sloviti samo kao jedan od najjačih lokalnih junaka, već će se po prvi puta morati dokazati i uz obarače profesionalce iz cijele Hrvatske. Prvi puta u profesionalnim uvjetima obarat će se u sjedećoj poziciji u dvije otvorene kategorije, za muškarce i žene.

Predsjednik hrvatskog saveza za obaranje ruke, Aleksandar Jakovac, obećava veliki šou, ali i sportsko nadmetanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da će neki od najtežih favorita otići kući praznih džepova nakon mečeva s mojim momcima, pa čak i iz manjih težinskih kategorija", izjavio je Jakovac dodajući da razlike u kilaži mogu biti i do 50 kligrama.

Tako barem on tvrdi, na što se 'bageri', kako zovu ove najveće domaće favorite od nekih 150 kilograma mišića stvorenih na teškom fizičkom poslu, samo veselo nasmiju te konstatiraju kako jedva čekaju 'da ih komarci obore'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako sjedeće obaranje ne daje veliku prednost profesionalcima, jer ne mogu primjeniti cijelo tijelo te zahvate i poluge, vidjet ćemo hoće li se naći neki novi talent i pred mnoštvom gromoglasnih navijača, koji na taj dan 'riješe' dvije tone janjetine s ražnja, pobijediti neke od najboljih naših reprezentativaca koji će braniti boje Saveza.

Dakle, u nedjelju, 27. svibnja svi u Radošić gdje taj dan vrijede neka druga moralna pravila pa se veličaju i cijene one ljudske osobine koje su još od doba starog Rima svima znane, a to su snaga, izdržljivost i veliko junačko srce bez čije simbioze sigurno nema niti Radošičkog pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo