Hrvatska slavi: Blizanke na europskom tronu!

Hrvatska je osvojila novo, ukupno trece zlato na Europskom taekwondo prvenstvu u Azerbajdzanu.

4.5.2014.
18:10
VOYO logo

Ana Zaninovic posljednjeg je dana kontinentalne smotre u Azerbajdzanu Hrvatskoj donijela novo zlato, ukupno sesto odlicje, koje je s obzirom na sjaj, ujedno i rekord za hrvatski taekwondorekordno za hrvatski taekwondo.

Do sada su dva puta osvajali sest medalja, u Zagrebu 1994. i u Manchesteru 2012. Hrvatska tada osvojila jedno zlato, tri srebra i dvije bronce. ali nikada tri zlata, dva srebra i broncu. Ovo je ujedno i deseto odlicje za blizanke Zaninovic. U petak se najsjajnijim odlicjem okitila Lucija, a danas je isto ucinila i dvije minute starija Ana. U finalnom je dvoboju, neizvjesnom i otvorenom mecu pobijedila Ruskinju Kim Ekaterimu sa 10:8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobar je osjecaj, malo sam jos pod dojmom ove borbe. Nisam sve radila kako sam trebala i kako je trener zamislio. Malo sam bila umorna ali sam super zadovoljna. Europska sam prvakinja. Prva europska titula do sada. Zajedno smo s mojom Lucijom. Sada smo prve blizanke u povijesti taekwondoa da smo na jednom Europskom prvenstvu osvojile zlatne medalje. Presretna sam, nemam sto drugo reci i da se veselim daljnjoj sezoni jer je forma na dobrom nivou", kazala je nakon velikog uspjeha Ana Zaninovic, kojoj je to bilo peto finale na velikim natjecanjima. Na svjetskim prvenstvima ima zlato i dva srebra, a na europskim zlato i srebro.

Prvi je to put i da su se sestre Zaninovic zajedno okitile zlatnim medaljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako je. Ovo je prvo veliko natjecanje da smo obje osvojile zlato. Presretna sam. Imam vec dosta medalja, nisam ovdje dosla s nekim prioritetom, dosla sam uzivati i uzivala sam u taekwondou, dala sam sve od sebe i to je rezultiralo uspjehom".

A proslava velikog uspjeha sada ce bit jos slada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada kad smo obje zlatne, slavlje je potpuno. Slavit cemo sigurno zajedno, kao i uvijek, kad jedna osvoji, kad druga osvoji, kad zajedno osvojimo, slavimo uvijek. Tako ce biti i ovaj put", istaknula je Ana Zaninovic.

Od ostalih nasih predstavnika, Filip Grgic otvorio je turnir s dvije uvjerljive pobjede. Na startu je uvjerljivo svladao Rumunja Daniela Mariusa Vina sa 16:7, a u drugom Norvezanina Oynana Bendika prekidom pri vodstvu 17:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petra Matijasevic je nakon teskog zdrijeba izgubila vec u prvom kolu od Ruskinje Baryshnikove s 9:0 koja je visestruka svjetska i europska prvakinja te olimpijska osvajacica odlicja.

Tin Solenicki je pak porazen u prvom kolu kategorije do 74 kilograma protiv Bugara Teodora Georgieva rezultatom 4:0. Ujedno su to jedina dva hrvatska poraza u prvom kolu od svih 16 sportasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo