Play ponuda

19-godišnji Hrvat zaradio svom šefu 500.000 dolara!

shimmer fallback

Svjetski boksački juniorski prvak u superteškoj kategoriji, Filip Hrgović, ponovno oduševljava.

9.5.2011.
12:17
Play ponuda

Filip Hrgović dokazao je da je trenutno možda i najveći talent europskog boksa! 19-godišnji Zagrepčanin odlučio je tko će biti pobjednik prvog izdanja Svjetske boksačke lige. Zahvaljujući njegovoj jednoglasnoj pobjedi nad 120 kilograma teškim i 201 cm visokim doprvakom Azije Sardorom Abdulajevom, njegov klub Paris United je slavio protiv Astana Arlansa sa 6:4.

Hrgović je izazvao ushit gazde svoje momčadi, bivšeg olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka Brahima Aslouma, koji ga uspoređuje s najvećom legendom svjetskog boksa.

"Filip Hrgović bit će veliki šampion, poput Muhammada Alija! Nevjerojatno je srčan i hrabar borac, ali za svoju dob i vrlo inteligentan u ringu. No, bez obzira na poraz u finalnoj borbi, neću zaboraviti doprinos i Hrvoja Sepa. On je pravi lav u ringu. Volio bih doći u Hrvatsku s osvojenim trofejom Svjetske lige i upoznati roditelje od Hrgovića i Sepa. Imat ćemo veliko slavlje u Parizu, primit će nas gradonačelnik i nadam se da će Hrgović, Sep i Pijetraj biti s nama", kazao je Asloum.

Hrgovićem se oduševio i predsjednik Svjetskog boksačkog saveza dr. Wu.

"Trener Pijetraj mi je za tu borbu predložio neobičnu taktiku. Kazao mi je da pustim protivnika da dobije prvu, ako treba i drugu rundu i da se tako ispuca. Rekao sam da ne volim gubiti meč, no prihvatio sam i pobijedio", kaže Filip, koji je nastupio sa samo 95 kilograma protiv 25 kg težeg protivnika.

Vezani članci:

arti-201005030823006 arti-201010290330006

Play ponuda
Play ponuda