BOLJI OD BLAKEA / Karlović odveo Hrvatsku u vodstvo

Image

Ivi Karloviću je više od tri i pol sata trebalo za pobjedu nad opasnim Amerikancem Jamesom Blakeom. Svladao ga je u pet setova i time Hrvatsku doveo u prednost.

10.7.2009.
18:51
VOYO logo

POREČ - Prvog dana četvrtfinalnog dvoboja Svjetske skupine Davis Cupa, koji se igra u Poreču, Hrvatska je u petak povela protiv SAD-a sa 1-0. Prvi bod Hrvatskoj donio je Ivo Karlović koji je nakon 3 sata i 37 minuta igre pobijedio Jamesa Blakea sa 6-7 (5), 4-6, 6-3, 7-6 (3), 7-5.

Iako je gubio sa 0-2 u setovima, Karlović je uspio napraviti preokret i donijeti važan bod Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključnim se pokazao četvrti set, koji je otišao do tie-breaka gdje je Amerikanac prvi imao prednost, ali je Karlović preokrenuo, te je uspješnim volejem na mreži zaključio tie-break sa 7-3. U odlučujućem setu oba su igrača držala svoje servise do 12. gema. Tada je Karlović na Blakeov servis došao do vodstva 15-40 i dvije break lopte. Prvu nije iskoristio, ali druga je bila pobjednička.

Meč kojim je hrvatskoj reprezentaciji donio prvi bod protiv Amerikanaca, Karlović je nazvao jednom od najdražih i najvažnijih pobjeda u karijeri. S druge strane, Blake je rekao da je doživio jedan od najtežih poraza u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovornost za to dijelom je pokušao svaliti i na porečku publiku. "Navijači su bili neprijateljski raspoloženi i konstantno su me vrijeđali", izjavio je i dodao da u takvom okruženju nije bilo lako igrati.

Karlović je na to uzvratio kako je ipak u pitanju Davis Cup gdje je realno za očekivati da će publika navijati malo jače. "Očito da on nije nikada igrao u Argentini gdje su navijači puno gori i glasniji", zaključio je Karlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo