Hrvatica povraćala u rijeci punoj fekalija i napravila senzaciju

Najbolja hrvatska maratonka Karla Šitić na izvrstan je način otvorila ovogodišnju sezonu daljinskog plivanja osvojivši u jakoj konkurenciji drugo mjesto na prvoj utrci FINA Grand Prixa.

28.1.2013.
17:08
VOYO logo

U argentinskom Rosariju, na 15 km dugoj stazi na rijeci Parani, čije je održavanje zbog loših zdravstvenih uvjeta uzrokovanih nekvalitetnom vodom i fekalijama koje su vrlo opasne za plivače bilo pod velikim znakom pitanja, pobijedila je Španjolka Esther Nunez Morera, dok je treće mjesto osvojila Olga Kozidub iz Rusije. Iako je Karla tijekom utrke povraćala i imala želučanih tegoba, ipak je uspjela sustići gotovo sve plivačice i osvojiti odlično drugo mjesto. Nadamo se da sve to neće ostaviti posljedice na dvije utrke koje su pred njom, jer je već sljedeće nedjelje očekuje nastup na 57 km dugom Grand Prixu Santa Fe – Rio Coronda, a 10. veljače na najdužem natjecateljskom maratonu u svijetu Hernandarias – Parana od 88 km.

To će joj biti prvi put da nastupa na tako dugim maratonima, ali poznavajući njene kvalitete, uopće ne sumnjamo da će ih odraditi na najvišem nivou, kao i ovaj današnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod plivača prvo mjesto osvojio je Simone Ercoli, drugo Mario Sanzullo (oba Italija), a treće Guillermo Bertola (Argentina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo