Još bez poraza / Kako s Nijemcima? Izdržimo li 'batinjanje', šanse nam rastu

Image
Foto: AP Images

Hrvatska od 20.30 igra utakmicu odluke s još neporaženom Njemačkom

21.1.2019.
12:38
AP Images
VOYO logo

Vjerovali smo nakon Münchena da ćemo za polufinale morati dobiti "samo" Njemačku ili Francusku, možda i samo remizirati s jednim od njih pomognu li ostali, a sada smo se doveli u situaciju da nas poraz baca van polufinala koje se prije tri dana unaprijed proslavilo. 

Pokvarili smo sve što dobro iz Bavarske, Brazil nas je spustio na zemlju i pokazao da nismo baš tako savršeni kakav se stvorio dojam nakon pobjede nad Španjolcima. Ako ima nešto dobro nakon grozne nedjelje, onda je to da držimo sve u svojim rukama, pa kad bi tako ostalo do srijede protiv sigurnih Francuza...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislimo li ostati živi dotad, Nijemci moraju pasti iako ne isključivo. Nisu nikoga oduševili na turniru, ali svi njihovi protivnici moraju još igrati protiv15 tisuća navijača (katkad i sudaca) koji su sinoć "nanjušili" da bi mogli dobiti neočekivanu pomoć i navijali za Brazilce kao za svoje.

Obrambeni zid

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Impresionirali nisu nikog, ali isto tako ni od koga nisu izgubili. Imali su Francuze na dlanu, ali Rusi su pokazali da i slabiji mogu s njima. Napad im nije blistav, teško da i može kada ga vodi Martin Strobel koji igra u drugoj njemačkoj ligi. On je i jedini iz generacije koja je 2007. osvojila svjetsko zlato.

Pokrivaju to kako znaju, a ne krene li Steffena Fätha, počinju problemi jer je ozlijeđen Nicolas Kühn. Desna strana napada u rukama je Fabiana Wiedea i Steffena Weinholda, koji ima problema, i s njima Christian Prokop može biti miran, kao i s krilima na kojemu Gensheimer i Groetzki rijetko griješe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana je druga strana medalje. Kada su prije tri godine iznenadili Europu, uz Häfnera, koji je tada bio iznenađenje za sve, a sada čeka priliku, obranom su uzeli zlato. Wolff na vratima pokriva više nego mogu ostali, a zid ispred njega maksimalno mu olakšava. Wienceka i Pekelera teško je prepucati, još teže zaobići, a tu je još i Lemke (210 cm) ako Prokopu zatreba.

S Pekelerom imaju i sjajnih 5-1, ali najviše od svega agresivnost protiv koje se rijetko tko naigra u napadu i prođe bez batina. Kod kuće je to još malo potencirano, pa su im najviše zabili Francuzi - 25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, preživimo li to "batinjanje", rastu nam šanse koje bez Cindrića trenutno ne izgledaju velikima. Još ako znamo da nas je zakočila brazilska obrana... Realno, u tim okolnosima danas su Nijemci favoriti, ali bili su i u Portugalu pa znamo kako je završilo.

Međusobni susreti (7-1-2):
EP 1994. (grupa) Hrvatska - Njemačka 24:22
EP 1996. (grupa) Hrvatska - Njemačka 26:21
EP 2000. (grupa) Hrvatska - Njemačka 21:20
SP 2001. (grupa) Hrvatska - Njemačka 23:23
EP 2002. (grupa) Hrvatska - Njemačka 21:26
SP 2003. (finale) Hrvatska - Njemačka 34:31
OI 2004. (finale) Hrvatska - Njemačka 26:24
SP 2005. (drugi krug) Hrvatska - Njemačka 29:26
SP 2015. (5. - 8. mjesto) Hrvatska - Njemačka 28:23
SP 2017. (grupa) Hrvatska - Njemačka 21:28

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci."

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo