NAPETA UTRKA ZA BRAZIL / Kakav rasplet će ponuditi zadnja kola kvalifikacija?

Image

Mjesec dana prije kraja kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine još niti jedna europska reprezentacija nije osigurala plasman u Brazil.

7.9.2013.
13:38
VOYO logo

ZAGREB - Mjesec dana prije kraja kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine još niti jedna europska reprezentacija nije osigurala plasman u Brazil, međutim Njemačka, Italija, Nizozemska, Španjolska, a nažalost i Belgija sigurno koračaju prema World Cupu.

Donosimo rasplet po skupinama uoči posljednjih kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA A:

U našoj skupini praktički sve je riješeno. Dva kola prije kraja Belgija ima velikih pet bodova prednosti pred Hrvatskom i već može spremati stvari za Brazil. Kada bi 'Vatreni' u idućem dvoboju u Zagrebu i pobijedili Belgiju, teško je vjerovati kako bi 'Crveni vragovi' u zadnjem susretu u Bruxellesu izgubili od slabašnog Walesa. Nas u zadnjem kolu očekuje neugodno gostovanje u Glasgowu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak: Belgija 22, HRVATSKA 17, Srbija 8...

SKUPINA B

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini B situacija je još jasnija, barem što se tiče pobjednika. Italija tri utakmice prije kraja kvalifikacija ima sedam bodova više od Bugarske i teško je očekivati kako će 'Azzurri' ispustiti veliku prednost. No, drama je u borbi za 'dvojku'. U igri za drugo mjesto ravnopravno se bore Bugarska (10), te Češka (9), Armenija (9) i Danska (9). Najteži ždrijeb imaju Česi koje očekuju gostovanja u Italiji i Bugarskoj, te Armenci koji igraju protiv Italije, Danske i Bugarske, dok bi najlaški posao trebali imati Bugari (kod kuće s Maltom i Češkom, a u gostima kod Armenije). Međutim, moglo bi se dogoditi da iz ove skupine nitko ne prođe dalje izuzev Italije. Naime, od devet drugoplasiranih reprezentacija jedna će otpasti i neće u dodatne kvalifikacije, a upravo u ovoj skupini drugoplasirani za sada ima najmanje bodova.

Poredak: Italija 17, Bugarska 10, Češka 9, Armenija 9, Danska 9...

Tekst se nastavlja ispod oglasa


SKUPINA C:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini C Njemačka sigurno plovi prema Brazilu, dok je Švedska pobjedom u Irskoj načinila možda i ključni korak prema drugom mjestu i dodatnim kvalifikacijama. 'Elf' u utorak gostuje na Farskim Otocima i ukoliko Šveđani kiksaju u Kazahstanu pitanje pobjednika bit će riješeno. Drugom mjestu u skupini još se mogu nadati Austrija i Irska koje imaju po tri boda manje od drugoplasiranih Šveđana, a mnogo toga bit će jasnije nakon austrijsko - irskog okršaj u Beču u utorak.

Poredak: Njemačka 19, Švedska 14, Austrija 11, Irska 11...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA D:

U skupini D Nizozemci su savršeni učinak pokvarili 'neozbiljnim' nastupom u Estoniji gdje su izvukli bod (2-2) u doslovno posljednjim trenucima susreta. No, 'Oranje' je sa šest pobjeda i jednim neodlučenim ishodom 'zicer svih zicera' i sasvim sigurno će izboriti plasman na SP. Drugu poziciju drže Rumunji koji su u izravnom dvoboju za pobijedili Mađarsku. Dodatnim kvalifikacijama se još nada i Turska, a za to će u utorak morati pobijediti u Bukureštu. Ukoliko 'prežive' tursku opsadu Rumunje do konca očekuju dvije lakše utakmice (Andora, Estonija) što bi trebali biti dovoljno za potvrdu drugog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak: Nizozemska 19, Rumunjska 13, Mađarska 11, Turska 10...

SKUPINA E:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini E sve je bilo poznato do jučer kada je Švicarska kod kuće kiksala protiv Islanda (4-4) i dovela se u neugodnu situaciju. Švicarci u utorak gostuju u Norveškoj i u slučaju pobjede domaćina situacija bi se na vrhu posve zakomplicirala. Švicarskom trijumfu u Oslu nadaju se Island i Albanija koji su još u igri za drugu poziciju. Tko će ostati u 'lovu' doznat ćemo u utorak kada Albanija gostuje u Reykjaviku.

Poredak: Švicarska 15, Norveška 11, Albanija 10, Island 10

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA F:

U ovoj skupini vode Portugalci sa 17 bodova, dva više od Rusije na drugom mjestu, no 'zbornaja' ima utakmicu manje. Rusi će priliku za povratak na vrh imati u utorak kada u St Peterburgu dočekuju Izrael kojem je to posljednja prilika za hvatanje drugog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak: Portugal 17, Rusija 15, Izrael 11...


Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA G:

Nogometaši Bosne i Hercegovine bili su korak do plasmana na SP, no neočekivani poraz u Zenici od Slovačke sve je zakomplicirao. Grčka je spremno prihvatila poklon i tri kola prije kraja obje ekipe su bodovno izjednačene. Međutim, Grci imaju daleko bolji raspored. Tri preostale utakmice (Latvija, Slovačka, Lihtenštajn) igrat će kod kuće, dok BiH u utorak gostuje u Slovačkoj, potom dočekuje Lihtenštajn, a u zadnjem kolu gostuje u Litvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak: BiH 16, Grčka 16, Slovačka 12...

SKUPINA H:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj skupini Englezi su u laganoj prednosti, no još uvijek je sve otvoreno. O prva dva mjesta odlučivat će se u trokutu Engleska - Crna Gora - Ukrajina. Mnogo toga će biti jasnije u utorak kada 'Gordi Albion' gostuje u Kijevu.

Poredak: Engleska 15, Crna Gora 15, Ukrajina 14, Poljska 10....

Tekst se nastavlja ispod oglasa


SKUPINA I:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni svjetski i europski prvaci Španjolci najveći su favorit u ovoj skupini za 'jedinicu', posebice nakon što je Francuska kiksala u Gruziji (0-0). Furija dva kola prije kraja ima tri boda više od Tricolora i obje preostale utakmice (Bjelorusija, Gruzija) igra kod kuće.

Poredak: Španjolska 14, Francuska 11, Finska 6...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo