DRUGA TITULA U NIZU / Juve osigurao naslov, Klose utrpao pet komada

Image
Foto: AP

Pogodak odluke zabio je Arturo Vidal u 68. minuti iz jedanaesterca. Juve je od 83. minute igrao bez isključenog Pogbe, no gosti to nisu iskoristili.

5.5.2013.
17:24
AP
VOYO logo

RIM - Minimalnom pobjedom 1:0 protiv Palerma nogometaši Juventusa su tri kola prije kraja prvenstva osigurali drugi uzastopni naslov prvaka, te rekordni 29. u povijesti kluba.

Pogodak odluke zabio je ArturoVidal u 68. minuti iz jedanaesterca. Juve je od 83. minute igrao bez isključenog Pogbe, no gosti to nisu iskoristili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torinska 'Stara dama' tri kola prije kraja prvenstva ima 14 bodova više od Napolija koji ima i utakmicu manje, no niti sa možebitna tri boda iz ogleda protiv Intera nogometaši Napolija više ne mogu dostići Juve.

Junak kola bio je napadač Lazija Nijemac MiroslavKlose koji je u pobjedi protiv Bologne 6:0 zabio čak pet golova. No, njemački napadač nije uspio izjednačiti rekorde slavnih OmaraSivorija i SilviaPiole koji su postigli po šest golova u jednoj utakmici talijanskog prvenstva. Piola je u dresu Pro Vercellija zabio 'šesticu' Fiorentini u pobjedi 7:2 1933. godine, dok je Sivori u dresu Juventusa postigao šest golova u pobjedi protiv Intera 9:1 1961. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genoa je pobijedila otpisanu Pescaru 4:1 dohvativši važbne bodove u borbi za prvoligaški spas. Hrvatski nogometaš AnteVukušić nije nastupio za goste. Nije nastupio niti MarkoLivaja za Atalantu koja je u Parmi izgubila 0:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo