Play ponuda

JUNAK HRVATSKE POBJEDE SE PRISJETIO TRAGIČNE VEČERI: / 'Zauvijek pamtim tu krvavu subotu, Klasnić mi je odmah ponudio pomoć'

Image
24.1.2017.
13:19
Play ponuda

DAME I GOSPODO, USTANITE I ZAPLJEŠĆITE: Hrvatska srušila Egipat i osigurala obračun s europskim doprvacima

Image
DAME I GOSPODO, USTANITE I ZAPLJEŠĆITE: /

Hrvatska srušila Egipat i osigurala obračun s europskim doprvacima

Image
DAME I GOSPODO, USTANITE I ZAPLJEŠĆITE: /

Hrvatska srušila Egipat i osigurala obračun s europskim doprvacima

Skupio je Pešić 13 obrana, pokazao sigurnost koja će trebati i večeras, protiv znatno težek suparnika Španjolske.

"Nadam se da će mi dobro krenuti i u današnjoj utakmici protiv Španjolaca", kazao je Pešić koji će u ožujku proslaviti 28. rođendan.

I na svjetskim prvenstvima 2011. i 2015. bio je u statusu rezerve.

"Zato se i nisam nervirao. Dočekao sam svoju šansu", dodao je Pešić čiji je život obilježila tragedija od prije osam godina.

'Htio sam samo pomoći Cozmi i dobio nož u leđa'

Vratar koji je branio za Senj i Zamet prvi je inozemni angažman pronašao u mađarskom Veszpremu i tamo doživo nesreću zbog koje je umalo izgubio glavu. U veljači 2009. godine nakon svađe u noćnom klubu, huligani su ubili njegovog suigrača Mariana Cozmu, teško ranili srpskog igrača Žarka Šešuma, dok je Pešić nakon uboda nožem ostao bez bubrega.

"Htio sam pomoći Cozmi, sagnuo se i dobio nož u leđa. Nažalost, ostao sam bez bubrega. Tad sam pomislio na našeg nogometnog reprezentativca Ivana Klasnića. On mi se odmah javio nakon nesreće i ponudio pomoć", ispričao je nakon nesreće Pešić za Večernji list.

Pešić više nije zaigrao za Veszprem, došao je u Zagreb, a danas brani u bjeloruskom Meškovu iz Bresta.

Trojica napadača su uhićena, iza rešetaka su završili Sandor Raffael, Gyözö Németh i Ivan Sztojka. Iz zatvora su molili Pešića da im oprosti.

"Dao bih sve da mu mogu dati svoj bubreg. Volio bih se vidjeti s Ivanom, ispričati mu se i zamoliti ga za oprost", izjavio je svojedobno Nemeth.

'Nisam mu zamjerio, ne nosim mržnju u sebi'

Pešić se nikad nije našao s napadačima, ali je tad poručio:

"Ja sam vjernik i ne nosim mržnju u sebi. Nisam mu ni zamjerio. Bolje neka se ispričaju Cozminom ocu, koji je ostao bez sina ili mojoj majci koja je teško oboljela nakon nesreće".

Pešić je nakon nesreće nekoliko puta gostovao u Veszpremu.

"Nije mi bilo lako, ali život ide dalje. Zauvijek ću se sjećati te krvave noći. Drago mi je da je klub podignuo spomenik Cozmi ispred dvorane", dodao je Pešić.

Play ponuda
Play ponuda