Jug opet nije uspio, Crna Gora slavi naslov prvaka!

Na završnom turniru, igranom u Rijeci, Jadran iz Herceg Novog je u finalu treće sezone Jadranske lige svladala aktualne prvake Hrvatske, dubrovački Jug, rezultatom 9:7.

4.4.2011.
12:56
VOYO logo

U utakmici za treće mjesto, domaće Primorje Erste Banka bilo je bolje od zagrebačke Mladosti 15:11. Tom su pobjedom Riječani osigurali i drugo mjesto za doigravanje u prvenstvu Hrvatske.

Osam dana prije velikog finala dana Jug je, moglo bi se reći, ponizio Jadran. Pobijedili su u toj utakmici sa 13:6, a u jednom trenutku su vodili i sa 12:3. Do te euroligaške pobjede došli su agresivnom obranom i koncentriranom igrom u napadu. Poslije takve pobjede, i poslije još jedne jako dobre predstave protiv Mladosti u polufinalu, u finale Jadranske lige ušli su kao veliki favoriti. Može se reći da ih je ta uloga favorita i koštala naslova, jer dojma smo da su ipak malo podcijenili igrače Ivice Tucaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što je krasilo Jug u prošloj utakmici u Gružu, ovog je puta bila odlika Novljana. Pokretna i agresivna obrana na čelu s fenomenalnim Šćepanovićem i vrlo dobra i strpljiva igra u napadu.

Joković je otvorio utakmicu pogotkom sa desnog vanjskog, ali je Jadran preko Petra Filipovića i Gojkovića došao u vodstvo od 2:1. Obradović je izjednačio sa stative s igračem više, ali je 5 sekundi prije kraja Đorđe Filipović ipak vratio prednost na stranu Jadrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj četvrtini briljirao je Šćepanović koji nije primio niti jedan gol u ovih 8 minuta igre. Na drugoj strani, Nižić je kapitulirao 3 puta. Precizni su bili Gojković, Janović i Filipović, svaki put s igračem više. Time su odveli svoju momčad na odmor sa rezultatom 6:2.

Treću četvrtinu Jugaši su dobili sa 3:1 i vratili nadu da bi možda mogli preokrenuti rezultat. Dva puta je bio precizan Joković sa desnog vanjskog, Dobud je spretno pospremio jedan odbijanac, a za Jadran je pogodio odlični Gojković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirnoću u redove Novljana vratili su dvojica Filipovića i povećali prednost na 9:5 i time praktički riješili utakmicu. Sutić sjajnim golom i Sandro Sukno iz faula su uspjeli smanjiti na 9:7, ali ništa više od toga Jug nije uspio pokazati u zadnjoj četvrtini i slavlje igrača Jadrana i stručnog stožera je moglo početi.

Možda je pobjeda Jadrana iznenađujuća, ali je potpuno zaslužena. Dominirali su većim dijelom utakmice i drugu godinu zaredom protiv istog protivnika osvojili Jadransku ligu. Jugu za utjehu ostaje to što su najbolje plasirani od hrvatskih klubova i imati će prednost domaćeg terena u hrvatskom prvenstvu, prenosi portal Crowaterpolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo