SKANDAL NA FINALU KUPA / Jovanovićeva poruka Šukeru: 'Ništa mi neće ovi dan pokvarit'

Image
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Nakon što je procurila informacija da je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker zabranio Željku Jovanoviću da nakon finala Kupa uruči pobjednički pehar Riječanima, oglasio se i spomenuti ministar.

15.5.2014.
11:06
Nel Pavletić/PIXSELL
VOYO logo

Iza finalnog dana Hrvatskog kupa ostali su brojni repovi, a možda se mogu upotrijebiti i teže riječi. Prvo je izbio skandal oko finalne utakmice Hrvatskog kupa za juniore između momčadi Splita i Hajduka, što je trebalo biti predigra glavnom događaju.

Nakon što odlučeno da neće igrati na Kantridi zbog lošeg stanja travnjaka, koji ne bi podnio dvije utakmice u nizu, splitske juniorske momčadi su demonstrativno napustile Rijeku, nezadovoljne alternativnim rješenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali još veći skandal otkriven je naknadno. Kako javljaju Sportske novosti,Davor Šuker je preko pomoćnika ministra Petra Skansija poručio Željku Jovanoviću da "neće uručiti Rabuzinovo Sunce pobjedniku Kupa dok je on predsjednik Saveza", koristeći se pritom navodno i ružnim riječima.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta je tu informaciju komentirao uoči sjednice Vlade upotrijebivši pjesničku poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa mi neće ovi dan pokvarit'... Riječko veče koje je bilo praznik nogometa izvan hrvatskih okvira je nešto što ću pamitit cijeli život. Znate onu pjesmu od TBF-a... Ništa mi neće ovi dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari. Pogotovo, sitne duše malih ljudi koji ne znaju kako protokol treba funkcionirati", Izjavio je Jovanović ispred Banskih dvora.

Inače, prema protokolu je Rabuzinovo Sunce trebao uručiti predsjednik Ivo Josipović, ali kako je on bio spriječen, kao njegov izaslanik na toj utakmici je bio ministar Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo