NOVI REKORD / Jovanović uzela zlato na 100 m leđno

Image

Sanja Jovanović je u Rijeci na Europskom prvenstvu osvojila zlato na 100 leđno te ujedno postavila novi europski rekord 56.87.

12.12.2008.
16:59
VOYO logo

Na plivačkom Europskom prvenstvu u malim bazenima, koje se održava u Rijeci, naša Sanja Jovanović osvojila je zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno s novim europskim rekordom 56.87.

Sanja je iza sebe ostavila svjetske plivačke veličine kao što su Katerina Zubkova (57.01) i Laure Manadou (57.16) koje su zauzele drugo i treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uopće nemam riječi kojima bi izrazila svoje osjećaje, u Rijeci me bodrila cijela obitelj i dečko i to mi je dalo dodatnu snagu. Drago mi je što konačno mogu zaboraviti Olimpijske igre u Pekingu, ono je ipak bio moj loš dan," izjavila je Sanja.

To je druga hrvatska medalja na ovom Europskom prvenstvu, a prva zlatnog sjaja. Ovime je Sanja djelomično isprala gorak okus nakon lošeg rezultata na Olimpijskim igrama u Pekingu. To je ukupno 25 medalja hrvatskih plivača na europskim smotrama u 25-metarskim bazenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo dobar dan i za Jukiće koji su uzeli dvije medalje. Mlađi brat Dinko osvojio je svoje prvo zlato u karijeri pobijedivši u utrci na 400 mješovito, dok je Mirna bila srebrna na 200 mješovito.  

Francuski plivač Amaury Leveaux isplivao je u polufinalu utrke na 100 slobodno novi svjetski rekord 45.12., nakon što je jučer srušio i rekord na 50 slobodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Todorović je u finalu na 100 leptir završio na osmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike