U društvu velikih / Jenson Button ulazi u povijest Formule 1!

Image
Foto: AP

Britanac će na Velikoj Nagradi Bahraina postati tek peti u povjest s najmanje osvojenih Grand Prixa, a u njegovu društvu se nalaze i Barrichello, Schumacher, Patrese i Trulli.

3.4.2014.
18:17
AP
VOYO logo

Britanac Jenson Button (34) u nedjelju će na Velikoj Nagradi Bahraina postati tek peti vozač u povijesti formule 1 sa najmanje 250 Grand Prix utrka.

U ekskluzivnom društvu nalaze se Brazilac Rubens Barrichello koji je nastupio na 322 utrke, sedmerostruki svjetski prvak Nijemac Michael Schumacher (307), te Talijani Riccardo Patrese (256) i Jarno Trulli (252).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već 14 godina sam u ovom sportu. Mnogo je to vremena. Doživio sam mnogo lijepih stvari, no bilo je i onih ružnih. Znam da nisam potpun vozač, najbrži nikada neću biti, no raduje me što sve ove godine stalno učim nešto novo," kazao je Button koji je 2009. bio svjetski prvak u bolidu Brawn GP F1 Teama.

Button je u svjetskom prvenstvu formule 1 debitirao 2000. godine nastupom na VN Australije u bolidu BMW Williamsa. Prvu pobjedu je ostvario 2006. na mađarskom Hungaroringu za upravljačem Lucky Strike Honde, a 2009. je postao svjetski prvak u bolidu Brawna. Vozio je i za Benetton, te Renault, a trenutačno je član McLaren Mercedesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U karijeri je ostvario 15 pobjeda, a 50 puta se uspinjao na jednu od stepenica pobjedničkog postolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo