JEDAN OD RIJETKIH KOJI SMIJU POSJEĆIVATI SCHUMACHERA: / 'Na rubu sam suza, volio bih da je situacija drugačija'

Image
Foto: AFP

'Posjetim ga barem dva puta mjesečno. Vidim Michaela, njegovu obitelj...'

6.12.2018.
18:30
AFP
VOYO logo

Legendarni šef Ferrarija Jean Todt dobio je nagradu za životno djelo na "Auto Bild Motorsport Race Nightu", a njegov najveći uspjeh su uzastopni naslovi s Michaelom Schumacherom od 1999. do 2004.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTRESNI DETALJI O SCHUMACHERU: /

'Ponekad plače, ne može hodati ni pričati, a troškovi liječenja nadmašili su 20 milijuna funti'

Image
POTRESNI DETALJI O SCHUMACHERU: /

'Ponekad plače, ne može hodati ni pričati, a troškovi liječenja nadmašili su 20 milijuna funti'

Inače, Todt je jedan od rijetkih ljudi koji smiju posjećivati Schumachera nakon teške skijaške nesreće krajem 2013., kad je na skijanju u francuskim Alpama veliki Schumi udario glavom u kamen na zabranjenom dijelu staze, a zbog koje je tada bio završio u induciranoj komi kako bi se spriječilo otjecanje mozga...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

German Ferrari driver Michael Schumacher (L) is congratulated by French Ferrari sporting director Jean Todt after winning the the formula one San Marino Grand Prix race at the Imola race track, Italy, 23 April 2006. Schumacher won ahead of Spanish Renault driver Fernando Alonso and Colombian McLaren-Mercedes driver Juan Pablo Montoya. AFP PHOTO FILIPPO MONTEFORTE (Photo by FILIPPO MONTEFORTE / AFP)

Još uvijek nema provjerenih informacija o njegovu stanju

Svašta se bilo pisalo o Schumacheru i nesreći. Ne samo o tome kakvo mu je stanje, nego i da mu obitelj rasprodaje nekretnine kako bi plaćali medicinsku skrb koja mu je potrebna 24 sata na dan, ali nikakvu potvrdu obitelj nikad nije objavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisalo se i da je paraliziran i u kolicima, kao i da se probudio i napravio nekoliko koraka. Ali, još uvijek nema provjerenih informacija o njegovu stanju. Uži krug njegove obitelji ne dopušta da ikakve informacije stignu u javnost pa je nemoguće reći kakvo je njegovo stanje nakon udarca glavom u kamen. Obitelj, menadžeri i prijatelji uspjeli su od javnosti sakrili detalje o njegovu zdravstvenom stanju, čuvaju ih kao “zmija noge”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumacher i dalje u teškom stanju

PROCURIO DO SADA NEOBJAVLJENI INTERVJU SA SCHUMACHEROM: Ovako je govorio veliki Nijemac nekoliko tjedana prije nesreće

Razlog je razumljiv, žele zaštititi privatnost u najtežim trenucima, no bivši sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 i dalje je u jako teškom stanju. Posljednje četiri godine bio je na kućnoj njezi, o njemu se uz najbližu obitelj brinu i najbolji svjetski liječnici, ali pomaka na bolje gotovo da i nema. Todt i Schumacher bili su jako bliski tijekom zajedničkih trijumfa u Ferrariju, a Francuz je primajući nagradu natuknuo da Schumacherovo stanje i dalje nije dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Posjetim ga barem dva puta mjesečno'

"Na rubu sam suza kad pričam o njemu, kad ga gledam. Michaelove fotografije su posvuda u mom uredu i stanovima, vrijeme koje sam proveo s Michaelom pamtit ću kao najbolje u svom životu. Obožavamo jedan drugoga, zajedno smo ispisali nevjerojatnu priču u Formuli 1. Posjetim ga barem dva puta mjesečno. Vidim Michaela, njegovu obitelj... Volim tog čovjeka. Volio bih da je situacija drugačija, ali nažalost nije", rekao je Todt i otkrio zanimljiv detalj iz Michaeolovog života...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča o Vettelu

"Prije svake Velike nagrade Njemačke, Michael je pozvao čitavu momčad na karting u Kerpen. Jednom je tamo bio mali dječak Sebastian sa tatom. Michael me je upoznao s njime i kazao mi: 'ovaj mladić iznimno je talentiran i jednog će dana biti veliki. Radilo se, naime, o Vettelu", istaknuo je Todt za njemački Bild, prenosi Tuttomotoriweb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike