ZAUSTAVLJEN KATALONSKI STROJ / Jalova pobjeda Barcelone, Inter u finalu

Image
Foto: PIXSELL

Katalonci su slavili 1:0 pogotkom Piquea, no Talijani su izborili madridsko finale zbog 3:1 pobjede u prvoj utakmici.

28.4.2010.
20:59
PIXSELL
VOYO logo

U finalu nogometne Lige prvaka ove sezone igrat će Bayern i Inter iz Milana.

Nakon što je Bayern plasman u finale izborio u utorak svladavši ukupnim rezultatom 4:0 Lyon, u srijedu je završni dvoboj osigurao talijanski prvak iako je u uzvratnom dvoboju na Camp Nou izgubio od branitelja naslova Barcelone sa 1:0. No, kako je u prvoj utakmici prije osam dana Inter pobijedio sa 3:1, milanski sastav se plasirao u finale s ukupnih 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je tijekom čitavog susreta dominirala, ali bez obzira na stalni boravak na polovici terena koji pripada Interu u prvih 45 minuta nije stvorila niti jednu čistu priliku za pogodak. Jedine prijetnje Juliju Cesaru na vratima gostiju stizale su udarcima iz daljine, ali Pedro u 23. i Ibrahimović u 43. minuti nisu bili precizni, dok je udarac Messija u 33. minuti vratar Intera uspio obraniti.

Talijanski prvak je u 28. minuti ostao s igračem manje jer je Thiago Motta isključen zbog udaranja Sergija Busquetsa. Motta je dlanom udario Busquetsa u vrat, a ovaj se srušio na travnjak i uhvatio za lice, te je belgijski sudac De Bleeckere Brazilcu pokazao put u svlačionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stalni pritisak Barcelone nastavio se i u drugom poluvremenu, ali bez ijedne opasne situacije pred vratima Intera sve do same završnice. A tada je u 82. minuti veliku priliku imao Bojan Krkić, no nakon ubačaja Messija mladi je španjolski reprezentativac s pet metara glavom poslao loptu pored gola.

Ipak, mreža Intera zatresla se samo dvije minute potom. Messi i Xavi su kombinirali pred kaznenim prostorom nakon čega je uslijedila okomita lopta prema Gerardu Piqueu koji se odlično snašao u ulozi napadača, prevario Cordobu i smireno svladao Julija Cesara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice igrači Intera nisu uspjeli izaći niti iz svog kaznenog prostora, ali su uspjeli sačuvati jedan pogodak prednosti, te proslaviti ulazak u finale.

Finale će se igrati u subotu, 22. svibnja na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo