ZOI U VANCOUVERU / Jakov Fak podbacio na 20 kilometara

Image

U utrci na 20 kilometara hrvatski je biatlonac promašio četiri mete te završio na 51. mjestu. U ovoj je disciplini Fak na SP-u u Južnoj Koreji osvojio broncu.

19.2.2010.
6:59
VOYO logo

VANCOUVER - Norveški biatlonac Emil Hegle Svendsen (24) osvojio je zlatnu medalju u utrci na 20 km na ZOI u Vancouveru, dok je hrvatski predstavnik Jakov Fak završio je na 51. mjestu.

Jakov Fak, koji je na 10 km osvojio broncu, promašio je četiri mete, po jednu na prvom i drugom gađanju, te dvije na četvrtom. Lošije gađanje koštalo ga je dodatne četiri minute, te je na kraju zaostao 5 minuta i 33 sekunde, što mu je donijelo 51. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fak je u ovoj disciplini osvojio broncu na prošlogodišnjem SP u Južnoj Koreji, a  nakon podviga na 10 km očekivanja su bila velika.

"Previše promašaja za ovu disciplinu. Promašio sam četiri mete i zato dobio četiri minute na moje trkačko vrijeme, to je stvarno previše. Napravio sam previše pogrešaka, očito sam radio pritisak na sebe jer kada odradim sve kao što je bilo na prvoj utrci u nedjelju, onda je sve u redu. Ovo nije bio moj dan, već se ujutro nisam dobro osjećao. Vrijeme je bilo odlično, materijal na skijama dobar, ali ja nisam bio pravi", rekao je po završetku natjecanja Jakov Fak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik Svendsen je promašio samo jednu od 20 meta na putu do svog prvog olimpijskog zlata. Drugo mjesto podijelili su legendarni Norvežanin 36-godišnji Ole Einar Bjoerndalen i Bjelorus Sergej Novikov, koji su imali zaostatak od 9.5 sekundi. Bjoerndalenu je to deseta olimpijska medalja, ima 5 zlatnih, 4 srebrna odličja i broncu.

U povijesti zimskih olimpijskih igara samo je njegov sunarodnjak skijaški trkač Bjoern Daehlie uspješniji od njega. Daehlie je osvojio 12 medalja, 8 zlatnih i 4 srebrne. Ruska skijaška trkačica Raisa Smetanina ima 4 zlatne, 5 srebrnih i brončanu medalju, a Talijanka Stefania Belmondo, koja se također natjecala u skijaškom trčanju, ima 2 zlatne, 3 srebrne i 5 brončanih odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo