komentar glasnogovornika / Izvanredna presica FIFA-e: 'Ovo je dobro, očistit ćemo korupciju. Blatter nije pod istragom'

Image
Foto: YouTube Screenshot

Švicarske vlasti u srijedu su objavile da su otvorile istragu protiv pojedinaca koji su bili članovi Izvršnog odbora FIFE 2010. zbog sumnje u pronevjeru

27.5.2015.
12:35
YouTube Screenshot
VOYO logo

Američko tužiteljstvo objavilo je u srijedu kako je podiglo optužnicu protiv devetorice visokih dužnosnika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) među kojima su i dvojica aktualnih dopredsjednika, te petorice izvršnih direktora tvrtki koje se bave sportskim marketingom zbog korupcije.

Mi smo inicirali istragu oko dobivanja domaćinstva za SP 2018. i 2022. godine, surađujemo sa švicarskim vlastima i pozdravljamo akciju, ali tajming baš i nije najbolji Walter De Gregorio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod nas su bile švicarske vlasti kojima smo odgovarali na pitanja, ali nije bilo nikakvog pretresa. Konferencija i izbor za predsjednika normalno će se održati u petak. Ništa se neće otkazati. Sepp Blatter i glavni tajnik Valcke nisu uključeni u istragu. Ako je netko oštećen, onda smo to mi", kazao je FIFA-in direktor za komunikacije Walter De Gregorio.

Švicarske vlasti u srijedu su objavile da su otvorile istragu protiv pojedinaca koji su bili članovi Izvršnog odbora Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) 2010. godine zbog sumnje u pronevjeru i pranje novca tijekom izbora zemalja domaćina svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo inicirali istragu oko dobivanja domaćinstva za SP 2018. i 2022. godine, surađujemo sa švicarskim vlastima i pozdravljamo akciju, ali tajming baš i nije najbolji. Ipak, ovo je zapravo dobra stvar za Fifu, nastavak reformi koje će očistiti korupciju", rekao je De Gregorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo