DALIĆ: / Ambicije su mu veće od osmine finala, ima plan za Eriksena, a pojasnio i situaciju oko Modrića

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija u osmini finala igrat će protiv Danske

27.6.2018.
17:01
PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, održao je presicu nakon sinoćnje pobjede nad Islandom (2-1), kojom je Hrvatska osigurala prvo mjesto u skupini i sraz sa Danskom u osmini finala. Izbornik je odgovarao na pitanja u medijskom centru stadiona Roščino Arena, a dotaknuo se situacije oko Modrića, sljedećih suparnika Danaca i krajnjih ciljeva Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

''Nismo se puno bavili Danskom ovih dana. Sad ćemo intenzivno početi. Odlična je to reprezentacija, slična Islandu, ali za klasu bolji. Eriksen je klasan igrač koji nam može napraviti puno problema. Proučit ćemo njihove dobre i loše stvari. No sve ovisi o nama. Imamo respekt i oprezni smo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Šanse su 50:50'

Šanse su 50:50. Nećemo nikoga podcjeniti. Bit će teška utakmica, igrat će se dosta čvrsto. Bit će to vjerojatno dva različita stila igre i ona reprezentacija koja nametne svoj stil igre će imati veće šanse da prođe u četvrtfinale", rekao je izbornik.

O kvalitetama Eriksena i Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Modrić i Eriksen su slični igrači'

"To su vrlo slični igrači, igrači koji mogu riješiti utakmicu. Nema posebnog plana ili taktike. Slično ćemo igrati kao i protiv Argentine. Cijela momčad mora biti kompaktna i u tom segmentu igre ga moramo zaustaviti i onemogućiti da radi ono što najbolje zna. Kada Danska napada svi moramo biti u bloku i braniti se. Biti kompaktni", rekao je Dalić.

"Reprezentacija je umorna, teško je izgubiti noć, ali nema izlika. Došli smo do cilja, sada moramo uložiti maksimalnu energiju da idemo dalje. Svi smo umorni od aviona, odlazaka, dolazaka, svima je teško, ali žrtve mora biti", osvrnuo se na trenutno stanje u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema ozljeđenih'

"Nema ozljeđenih, ima samo sitnih problema. Idemo korak po korak, ne razmišljamo dalje od Danske, ne preskačemo korake.

Glava neće biti problem, dečki su svjesni svoje snage. Bavimo se samo nama i našom kvalitetom, što sam rekao vama, reći ću i njima: napravili smo puno, ali nije to to – možemo više, želimo više!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su veliki profesionalci. Jučer sam dao svima šansu jer su zaslužili", dodao je.

'Luka je igrao zbog suigrača'

Objasnio je izbornik i igranje Modrića protiv Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam s Lukom da odigra pola sata, nema karton, a zadržao bi ritam. Ali smo odlučili ipak da krene, jer su svi drugi igrači s njima 20% više. Od početka smo se dogovorili da će igrati sat vremena, pa će uči Bradarić.

"Brine me situacija sa žutim kartonima, ima ih osam, ali nećemo kalkulirat. Ako se mora, mora. Njima je to u glavi, te situacije će biti problem, ali moramo dati u osmini finala maksimum, čak i pod cijenu kartona", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo