VELIKA POBJEDA / Iz minute u minutu: Kako je Hrvatska razbila Srbiju

Image
Foto: Pixsell

Veliki dvoboj na Maksimiru pripao je Hrvatskoj. Srbija je porazom na Maksimiru praktički ispala iz utrke za SP 2014. Pogledajte kako su se stvari odvijale na terenu.

22.3.2013.
19:39
Pixsell
VOYO logo

KRAJ UTAKMICE

90 + 2' - Nova velika obrana Pletikose, hrvatska obrana se sasvim opustila, ali srećom, Pete je imao svoj veliki dan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Subotić požutio zbog prekršaja nad Kovačićem.

83' - Prisilna izmjena kod Hrvatske. Zbog ozljede je igru napustio Strinić, a zamijenio ga je Dejan Lovren. Nešto kasnije je Štimac povukao i Olića te pojačao vezni red Ognjenom Vukojevićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Fenomenalne obrane Pletkose! Ispala je obrana Hrvatske, prvo je pucao Đuričić, ali je Plete obranio. Potom je na odbijenu loptu stigao Đorđević koji je bio na samo nekoliko metara od našeg gola, ali Stipe je opet spriječio najgore.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Opasan pokušaj Srbije. Dušan Tadić je napravio mali nered u hrvatskom šesnaestercu, ali je Strinić bacanjem u noge spriječio udarac. Mihajlović je povukao i zadnji potez, uveo je Petrovića, a iz igre izvadio Ignjovskog.

60' - Nastavak hrvatskog pritiska, odličan prodor Rakitića, no Brkić brani njegov udarac. Za kraj je pokušao i Niko Kranjčar, no vratar Srbije opet je obranio udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Sjajan solo prodor mladog Kovačića, gurnuo je loptu za Srnu koji je u petercu Srbije tražio Olića, međutim, Ola je zakasnio.

Image
Foto: Pixsell

57' - Druga izmjena kod Srbije, ušao je Dušan Tadić, a izašao Stevanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Kakva majstorija Luke Modrića! Driblingom je izbacio dvojicu čuvara i opalio s 20-tak metara, ali lopta je fijuknula tik uz vratnicu.

47' - Najveća prilika Srbije na utakmici! Kolarov se probio kroz hrvatsku obranu, oštro pucao, ali Pletikosa je bio spreman. Na odbijenoj lopti je bio Đorđević, ali srećom, pucao je pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme utakmice u Maksimiru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - GOOOL!!! Slobodni udarac iskosa s desne strane izveo je Darijo Srna, bila je to neugodna lopta, prava 'žabica' koja se odbila točno u petercu Srbije, prevarila vratara Brkića, kapetan gostiju Ivanovića, ali ne i Ivicu Olića koji je samo postavio prsa/trbuh i doslovce ugurao loptu u mrežu.

32' - Agresivnost Olića umalo je donijela Štimčevoj momčadi i drugi pogodak, no sudac Cakir je procijenio da je napadač Wolfsburga napravio prekršaj na Nastasiću. Time je zaustavio akciju Kranjčara koji je mogao krenuti sam na Brkića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

30' - Utakmicu trenutno karakterizira vrlo mali broj udaraca na vrata. Hrvatska je ukupno upitila dva (jedan u okvir), a Srbija niti jedan.

23' - GOOOL!!! Nevjerojatna greška Aleksandra Kolarova koji je iz slobodnog udarca darovao loptu hrvatskim nogometašima, konkretno Mandžukiću. Lopta se potom odbila do Rakitića koji je gurnuo u for Ivicu Olića. Ola je ušao u gostujući šesnaesterac pronašao na drugoj stativi Mandžukića koji je rutinirano ubacio loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Maksimirske tribine su vidjele loptu u srbijanskoj mreži, ali sudac je gol poništio zbog zaleđa Mandžukića. Opravdano!

Image
Foto: PIXSELL

9' - Hrvatska je napokon preuzela inicijativu, a Srbiji se ozlijedio prvi napadač Šćepović kojeg je zamijenio tjednima najavljivani Đorđević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' - Srbija zasad više kontrolira loptu, Hrvatska još nije ozbiljnije ušla na srpsku polovicu igrališta, a najveći pljesak dobio je Pletikosa koji je sjajnom fintom prevario jednog sprskog igrača

1' - Počela je utakmica u Maksimiru! Hrvatski navijači od prvog su zvižduka ogroman vjetar u leđa Štimčevim izabranicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Na centru su se okupili igrači obje reprezentacije kako bi minutom šutnje odali počast iznenada preminulom dopredsjedniku HNS-a Robertu Komenu.

Uoči samog starta utakmice kapetan Srna, Pletikosa i Šimunić dobili su prigodne darove zbog ulaska u reprezentativno društvo '100'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihajlović i Štimac iznenadili su početnim postavama. Srpski izbornik je u vatru gurnuo vratara Brkića, Šćepovića u napad, te Stevanovića u vezni red. Iznenađujuće su ispali prvi golman Stojković, odlični veznjak Tadić, te udarni napadač Đorđević.

Hrvatski kolega je imao samo jednu promjenu od najavljenog sastava, a to je također iznenađujući ulazak Matea Kovačića u udarnu postavu umjesto Ognjena Vukojevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

NAJAVA UTAKMICE:

Sat i pol prije kvalifikacijske utakmice za SP 2014 u Zagrebu između Hrvatske i Srbije stadion u Maksimiru je gotovo pun jer je većina navijača poslušala savjet organizatora da zbog gužvi u gradu i oko stadiona ranije dođu na stadion.

Vrata maksimirskog stadiona bila su otvorena već u 15 sati, a očekuje se više do 35.000 gledatelja. Duž sve četiri maksimirske tribine izvješeni su transparenti podrške hrvatskoj reprezentaciji iz svih hrvatskih gradova, kao i gradova iz susjedne BiH. Gužvi pri samom ulasku u stadion zasad nema, a kako su sva mjesta numerirana gledatelji moraju pri kontroli uz ulaznicu pokazati i osobne isprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Već od ranih popodnevnih sati oni hrvatski navijači koji nisu uspjeli kupiti ulaznicu za utakmicu okupili su na središnjem zagrebačkome Trgu bana Jelačića, gdje će se utakmica pratiti putem velikog video-zida. Trg bana Jelačića i Cvjetni trg već su se napunili navijačima, a na tim lokacijama su raspoređene i jake policijske snage.

Središte grada nadlijeće i helikopter MUP-a. Ulicama glavnog grada voze automobili okićeni hrvatskim obilježjima, a neki su na posao i u škole krenuli u hrvatskim dresovima. Utakmica će organizirano pratiti i na središnjim trgovima većine hrvatskih gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo