IDE NA FEDERERA / Ivo Karlović igra tenis karijere

Image

Ivo Karlović je u ponedjeljak na Wimbledonu ostvario uspjeh karijere. Pobjedom nad Fernandom Verdascom probio se u četvrtfinale.

29.6.2009.
17:46
VOYO logo

LONDON - Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale Wimbledona zahvaljujući 7-6 (5), 6-7 (4), 6-3, 7-6 (9) pobjedi protiv Španjolca Fernanda Verdasca u četvrtom kolu, u meču koji je trajao tri sata. Prolaskom u četvrtfinale Wimbledona Karlović je ostvario najveći uspjeh u karijeri.

Svoj put prema polufinalu tražit će u dvoboju s peterostrukim pobjednikom Wimbledona Rogerom Federerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U meču protiv Verdasca, Karlović protivniku nije omogućio niti da dođe u poziciju oduzeti mu servis, a kamoli da ostvari "break". Imao je čak 73 posto ubačenog prvog servisa, 35 aseva i čak 94 posto osvojenih poena nakon što je ubacio prvi servis u igru.

U prva dva seta nijedan igrač nije uspijevao oduzeti servis suparniku, ali dok Verdasco nije uspio ni stići do "break-lopte", Karlović je tri puta stigao u priliku za oduzimanje servisa Španjolcu, dva puta u prvom i jednom u drugom setu, no nije ih uspio realizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod rezultata 3-3 u trećem setu dvoboj je nakratko bio prekinut zbog kiše, a nakon povratka, Karlović je s tri uzastopna gema stigao do vodstva od 2-1 u setovima. Kod vodstva 4-3 našega igrača Verdasco je odigrao vrlo loš servis-gem kojega je okončao promašenim forhendom na "break-loptu". Kada je servirao za set, Karlović je ubacio tri asa i jedan servis kojega je Verdasco uspio tek dodirnuti.

Nijedan igrač u četvrtom setu nije uspio osigurati priliku za "break", pa se po treći put igrala odlučujuća igra u kojoj se odvijala prava drama. Karlović je stigao do vodstva 5-4 te je imao dva servisa za meč, ali baš tada mu je popustio prvi servis, što je Verdasco iskoristio za preokret i vodstvo 6-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prvu Španjolčevu set-loptu Karlović je spasio sjajnim forhendom, a potom je servisom spasio još dvije set-lopte, da bi kod vodstva 10-9 iskoristio svoju drugu meč-loptu. Verdasco je nakon servisa krenuo naprijed, ali njegov forhend sa sredine igrališta je završio u autu, pa je Karlović prvi put u karijeri ušao u četvrtfinale nekog Grand Slama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo