BORBA ZA VELIKI GLOBUS / Ivica fantastičnom vožnjom do petog mjesta!

Image

Nakon što su skijašice u subotu otvorile skijašku sezonu, na redu su došli i skijaši. U prvom veleslalomu sezone u Söldenu Ivica Kostelić je startao s brojem 15, i nakon dvije vožnje završio na fantastičnom 5. mjestu.

23.10.2011.
13:43
VOYO logo

U prvi ovosezonski veleslalom u Söldenu najbolji skijaš svijeta Ivica Kostelić startao je s brojem 15. Zbog operacije tijekom ljeta najavio je kako ne očekuje furiozan start, te je prvu vožnju odskijao s dozom opreza. Završio je na 18. mjestu sa 1.70 sekundi zaostatka za vodećim Tedom Ligetyjem.

Drugo mjesto zauzeo je Švicarac Carlo Janka, a Austrijanac Philipp Schoerghofer treće.

U drugu je vožnju Ivica krenuo mnogo odlučnije i odskijao tehnički savršeno te postigao najbolje vrijeme druge vožnje.. Iza sebe je ostavio mnoga poznata imena svjetskog skijanja, uključujući Aksela Lunda Svindala i Bodea Millera.

Odlična vožnja podigla ga je do 5. mjesta u poretku prvog ovogodišnjeg veleslaloma, a naš je najbolji skijaš na taj način pokazao kako je spreman za novu sezonu i ponovnu borbu za osvajanje velikog kristalnog Globusa. Za vodećim Tedom Ligetyjem je zaostao 1.16 sekundi.

Prvo mjesto pripalo je Amerikancu Tedu Ligetyju, a na postolje su se popeli još Philipp Schoerghofer i Alexis Pinturault.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo