SPORTSKA BAJKA / Ivaniševićeva pobjeda najemotivnija u povijesti

Pobjeda Gorana Ivaniševića nad Patrickom Rafterom u finalu Wimbledona 2001. godine proglašena je najemotivnijom pobjedom u povijesti tenisa.

16.12.2009.
9:58
VOYO logo

Antologijska pobjeda Gorana Ivaniševića nad Patrickom Rafterom u finalu Wimbledona 2001. godine proglašena je najemotivnijom pobjedom u povijesti tenisa.

Novinar portala tennis Earth, Timothy Shriver zapisao je kako je Ivanišević zbog svog temperamenta tri puta gubio u finalu Wimbledona ('92., '94. i '98.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A kada je 2001. godine dobio pozivnicu, činilo se to kao lijepa gesta All England Lawn Tennis Cluba. Ali ono što je uslijedilo bila je bajka. Ivanišević je pobijedio neke od najboljih igrača na svijetu i stigao u finale gdje ga je čekao Patrick Rafter. Taj meč je premašio sva očekivanja. Igrao se peti set i Ivanišević je vodio 8:7. Hrvat je čvrsto stisnuo reket i osvojio gem koji ga je upisao među bemsrtne tenisače. Usto, Ivanišević je bio prvi igrač s pozivnicom koji je osvojio Wimbledon", obrazložio je Shriver zbog čega je upravo ova pobjeda najemotivnija u povjesti bijelog sporta.

Svatko od nas mogao bi uz njegove riječi dodati i svoj doživljaj tog meča. Skakali smo s trosjeda, trnci su strajali tijelom kod svakog osvajanja boda, a na kraju smo pustili i suzu jer smo samo s Goranom tako intnimno proživljavali njegove uspone i padove. Znali smo da je njemu najvažniji bio Wimbledon i zato nikad nećemo zaboraviti njegove riječi nakon što je podigao toliko željeni pehar: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo sam čekao cijeli život. Još se bojim da će me netko probuditi i reći: Čoviče, nisi pobjedio", rekao je tada Ivanišević.

Prisjetimo se tih slavnih dana u video prilogu 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo