IVANIŠEVIĆEV INTERVJU ODJEKNUO SRBIJOM: / 'Đokoviću ste iskopali grob, ali on je balkanska glava i znao sam da će se vratiti'

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK

Nakon niza pretrpljenih kritika svjetski broj jedan vratio se u velikom stilu

5.6.2019.
8:38
AFP, GLYN KIRK
VOYO logo

Legendarni hrvatski tenisač GoranIvanišević s velikom pozornošću prati događaje na ovogodišnjem Roland Garrosu. U razgovori za Kurir otkrio je da je prema njemu Nadal blagi favorit, ali kako bi volio da Đoković osvoji naslov.

"Gledajući dosadašnje mečeve Noleta na Roland Garrosu, to vam je kao da se utrkuju Ferrari i Jugo. Ide Jugo, ali se raspadne, dok Ferrari ide dalje i ne zaustavlja se. To je sada Novak u odnosu na druge. S nevjerojatnom mirnoćom igra, vidi se da je spreman. U glavi je totalno čist i točno zna što hoće. Kad je takav, onda je najjači i nitko mu se ne može približiti", kazao je. Međutim, dodao je da je Španjolac Rafael Nadal također u odličnoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rafa i Nole favoriti

"Moje mišljenje je da samo njih dvojica mogu osvojiti Roland Garros. Tko će osvojiti, ja bih ovako to povezao. Rafa je blagi favorit, ali bih volio da Đoković ponovno podigne pehar. Zapravo, tako moje srce kaže", istaknuo je pa je još malo govorio o srpskom tenisaču.

Image
Foto: Profimedia

Serbia's Novak Djokovic gestures during his ATP Madrid Open round of 64 tennis match against US Taylor Fritz at the Caja Magica in Madrid on May 7, 2019., Image: 431522249, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

"Prvo, jako mi je drago da se vratio na vrh. Svi su ga već pokopali kad mu se dogodila ona ozljeda, pa i vi u Srbiji. Sve sam pratio, napravili ste mu 'grob', ušli ste u razne teorije zavjere, što se događa s njim, povezivali ste ga s nekim čudnim stvarima. Pitali ste se jede li meso, kako se hrani, zašto je smršavio... Ja sam uvijek znao da će se vratiti, to je balkanska glava, jak je on, prije svega mentalno, jer da nije tako, ne bi osvojio toliko Grand Slamova. Malo je u jednom razdoblju skrenuo s puta, što je možda i normalno, ali sada opet dominira tenisom", poručio je Ivanišević te dodao kako vjeruje da Đoković može srušiti Federera po broju osvojenih Grand Slamova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nole želi srušiti Federerov rekord, a kad on nešto želi, to i ostvari. To je dosad pokazao bezbroj puta. Pravi je on, svaka njemu čast za sve što je učinio za sebe, ali i za svoju zemlju", završio je Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo