Intervju uoči SP-a / Ivan Pešić: 'Vjerujem u našu reprezentaciju, uvijek smo u vrhu i moramo si postaviti visoke ciljeve'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Pešić svoj kruh zarađuje u bjeloruskom rukometnom klubu Meškov Brest, gdje ima status zvijezde

30.12.2018.
21:35
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Ovog je Božića hrvatski rukometni vratar Ivan Pešić mogao bez stresa vrijeme provoditi sa svojom obitelji. Lino Červar ove ga godine nije uvrstio na popis za Svjetsko prvenstvo pa mu se te brige nisu motale po glavi. Razočaranja nema, no "gušt" će izostati.

"Za reprezentaciju je uvijek poseban gušt igrati, ali nisam razoćaran. Imam i nekih zdravstvenih problema uz sve to", rekao nam je Ivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pešić svoj kruh zarađuje u bjeloruskom rukometnom klubu Meškov Brest, gdje ima status zvijezde. Peta mu je ovo godina na poprilično dalekom istoku, a odbio je i ponude puno jačih i većih rukometnih klubova.

"Igram već dugo gore jer branim dosta. Nekad i previše. Ljudi me cijene i dok je tako ostat ću gore. Imao sam i dosta drugih ponuda, ali odlučio sam ostati i probati napraviti iskorak prema naprijed u Ligi prvaka. Ako ne uspijem u tome, mozda i dođe do neke promjene, ali zasad sam sretan gore i ne želim mijenjati klub", kaže Pešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Društvo mu u Bjelorusiji rade i sunarodnjaci Šime Ivić te Sandro Obranović. Obojica igraju vrlo dobro, skupljaju "košarkaške" brojeve asisencija, a Pešić smatra da bi i za njih moglo biti mjesta u našoj reprezentaciji:

"To su dva odlična igraca za koja ima sigurno mjesta u repki. Šime je bio na nekom Širem popisu nedavno, ali sad nije pozvan iako dobro igra", komentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, jedan od događaja koji je privukao pozornost javnosti na Pešića jest incident koji se dogodio prije gotovo deset godina u mađarskoj diskoteci u kojoj je ubijen njegov tadašnji kolega iz kluba, Rumunj Marian Cozma. Pešić je teško ozlijeđen, izgubio je bubreg. O incidentu ne voli pričati. No, zato je uvijek raspoložen za razgovor o rukometu.

"Ja vjerujem uvijek u našu reprezentaciju i uvijek smo tu negdje među 5 ekipa u svijetu. Nadam se da ce se riječi Cindrića ostvariti. Treba imati visoke ciljeve", komentirao je Ivan snagu naše reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica je da se hrvatska reprezentacija nikako ne može kompletirati. Povratak Domagoja Duvnjaka znači puno, ali iz kombinacija su ispali Marino Marić i Domagoj Pavlović.

"Dule je sigurno jedan od najboljih igrača svijeta i znači puno za nas kada je skroz zdrav. Nadam se da će na ovom prvenstvu biti odličan jer se sigurno želi opet iskazati nakon toliko pehova", rekao je Pešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska, Island, Makedonija, Bahrein i Japan čekaju Hrvatsku u prvom krugu Svjetskog prvenstva, a hrvatski golman kao najveću opasnost ističe Španjolce koji su "uvijek pri vrhu i igraju lijep i atraktivan rukomet".

Što se tiče najboljih rukometnih vratara na svijetu, nije mogao odabrati nikog posebnog. Legendarni vratari Omeyer i Šterbik već su u 40-ima, a u posljednje vrijeme se nitko drugi nije posebno istaknuo svojim obranama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo