velik uspjeh hrvatskog borca / Ivan Kvesić pobijedio svjetskog i europskog prvaka i izborio finale SP-a u karateu

Image

U finalu će mu u subotu protivnik biti Ukrajinac Valerij Čobotar

7.11.2018.
14:11
VOYO logo

Najmanje srebrno odličje osigurao je plasmanom u finale poluteške kategorije na svjetskom prvenstvu u karateu Ivan Kvesić, koji će se u subotu u Madridu za najsjajnije odličje boriti protiv Ukrajinca Valerija Čobotara.

Ivan Kvesić, član KK "Hercegovina" iz Zagreba, bio je slobodan u 1. kolu, da bi nakon toga ostvario uvjerljive dvije pobjede nad rumunjskim reprezentativcem Christianom Marianom Michalacheom (4-0) i karatistom iz Dominikanske Republike Dionicijom Gustavom (8-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osmini finala već nakon petnaestak sekundi Bjelorus Anton Isakau udarcem nogom u glavu ostvario je veliku prednost 3-0, ali je do kraja susreta Kvesić preokrenuo rezultat i pobijedio s 4-3, da bi u četvrtfinalu nadigrao Danca Michela Corbalana s 5-0. 

U polufinalu mu je protivnik bio europski i svjetski prvak Turčin Ugur Aktas, koji je na početku borbe ostvario prednost. No, pri kraju susreta Kvesić je izjednačio, da bi devet sekundi prije završetka borbe nakon videoanalize prethodne akcije dobio bod za pobjedu od 2-1 i plasman u finale, u kojem će mu u subotu protivnik biti Ukrajinac Valerij Čobotar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U finalu sam zadnjeg SP-a prije Olimpijskih igara, i to nakon što je karate postao olimpijski sport. Izuzetno sam sretan, ni u jednom trenutku nisam odustao od cilja. Hvala svima koji su sudjelovali u osvajanju ove najmanje srebrne medalje, a svatko je na svoj način u tome pomogao. Čeka nas još ekipno nadmetanje, a do subote ću nastojati pripremiti se na najbolji mogući način", istaknuo je ponosni finalist Svjetskog karate-prvenstva u kategoriji do 84 kg. 

Anđelu Kvesiću jedna je pobjeda nedostajala kako bi se u subotu borio za brončanu medalju u teškoj kategoriji. Istu je medalju osvojio i na prošlom SP-u u Linzu prije dvije godine. Anđelo međutim nije ovoga puta opravdao status favorita jer je dvoboj protiv Felipea Reisa završio bez bodova, a Portugalac je otišao u borbu za broncu zahvaljujući jednoj podignutoj zastavici više u njegovu korist (3-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Marija Bujas-Čelan u prvom kolu teške kategorije (+68 kg) u posljednjim sekundama slavila je protiv Australke Michelle Wilson (1-0), da bi istim rezultatom u idućem nastupu završila natjecanje porazom od Slovakinje Dominike Tatarove. 

Ana Marija Križan (-68 kg) u susretu s Ivonom Ćavar završila je rezultatom 0-0, ali suci su naknadnim preglasavanjem 4-1 odlučili da dalje ide karatistica iz Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U katama Tomislav Stolar u 1. kolu bio je slobodan, potom je svladao Slovenca Bora Hartla s 5-0, ali ispao u dvoboju od Kolumbijca Davida Contrerasa 4-1 i nešto kasnije izborio repasaž.

Vlatka Kiuk u ženskim pojedinačnim katama svladala je Aileen Sprenger iz Liechensteina s 5-0, ali u 2. kolu istim rezultatom ispala od aktualne svjetske viceprvakinje Egipćanke Sarah Sayed.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugog natjecateljskog dana od naših nastupaju Kristijan Lacković (60 kg), Dino Povrženić (67 kg), Ivan Martinac (75 kg), Jelena Pehar (50 kg), Alessandra Hasani (55 kg) i Ana Lenard (61 kg).

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo