SUDSKI SPOR HRVATSKOG REPREZENTATIVCA / Ivan Klasnić odbio nagodbu s Werderom

Image

Iz bremenskog kluba su preko odvjetnika našem nogometašu ponudili 350.000 eura odštete.

17.4.2009.
13:59
VOYO logo

Na sudskom ročištu u civilnom procesu koji je Ivan Klasnić na Okružnom sudu u Bremenu poveo protiv bivšeg kluba Werdera, hrvatski je nogometaš odbio nagodbu druge strane. Iz bremenskog su kluba preko odvjetnika ponudili Klasniću 350.000 eura odštete. Hrvatski je reprezentativac ostao pri ranijem stavu da "nije tužio klub zbog novca, nego zbog principa", te nije prihvatio ponudu.

Ispostavilo se precizno, javljaju njemački izvori, da od Werdera potražuje 1.1 milijun eura odštete zbog neodgovornoga medicinskog tretiranja njegovih problema s bubregom, čime je izgubio godinu dana karijere, ugrozio istu i vlastito zdravlje, te na koncu završio na dvije transplantacije bubrega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužene su osobe konkretno službeni liječnik bremenskog kluba dr. Goetz Dimanski, te njegova kolegica internistkinja, dr. Manju Guha.

Pod predsjedanjem suca Uwea Boysena saslušani su pravni zastupnici obiju strana. Strankama je sudac dao vremena do osmog svibnja za prikupljanje i predaju relevantne dokumentacije. Presuda se može očekivati najranije u roku od godine dana, dakle sljedećeg proljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno, Klasnić je odbio primiti sat vrijedan nekoliko tisuća eura iz ruku sportskog direktora kluba Klausa Allofsa. U klubu uobičavaju pokloniti sat nogometašima neposredno prije nego napuste klub. Klasnić se pobunio da ga on nije dobio čisto da bi demonstrirao koliko su se neprilično prema njemu u klubu odnosili. Zasmetalo je to sportskog direktora Klausa Allofsa, koji je svom bivšem igraču poručio neka "začepi gubicu".

"Takve izjave Allofs više ne bi smio davati. Ja više nisam igrač Werdera. Neću dopustiti da tako razgovara sa mnom. Pošteno sam zaslužio taj sat, i to u Werderu znaju. No, to je za mene sada završena priča. Poručujem im da ga više ne želim"!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo