Ovo je kao san: Senzacionalno pojačanje stiglo u Zagreb!

10.7.2013.
17:15
VOYO logo

Cheechoo je prvi pripadnik poznatog plemena Moose Creea koji je zaigrao u NHL-u, a za odabir novog kluba te konačni prelazak u Medveščak morao je prethodno dobiti pristanak konzilija svog plemena.

"Cheechoo je igrač od kojeg očekujemo da bude top igrač na KHL razini. Igrajući u NHL-u samo u jednoj sezoni zabio je 56 golova te je igrao i u NHL All Star utakmici. Cheechoo je igrač koji je u prošle dvije sezone igrao jako dobro na AHL razini te je postizao gotovo bod po utakmici. U sportskim krugovima o njemu postoje samo dobre priče, ne samo o tome kakav je suigrač na ledu već i izvan njega, o njegovoj radnoj etici. Cheechoo je istinski profesionalac i jako se veseli dolasku u Zagreb", izjavio je sportski direktor Aaron Fox.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/VVF5kTWsmng

Jonathan Cheechoo rođen je 1980. godine u Moose Factoryju (Ontario, Kanada). Prije prvog profesionalnog angažmana, od 1997./1998. do 1999./2000. sezone, igrao je u OHL-u (Ontario Hockey League) za Belleville Bullse. Premijerne sezone u dresu Bullsa odigrao je 74 utakmica, uključujući doigravanje, te upisao 35 golova i 46 asistencija, a u sezoni 1998./1999. u 84 susreta (uključeno doigravanje) upisao je 112 bodova (50 golova, 62 asista) i zajedno s ostalim suigračima doveo Bullse do naslova prvaka OHL-a. Posljednje OHL sezone skupio je 82 utakmice, uključujući doigravanje, koje je popratio sa 50 golova i 58 asistencije te je ujedno bio i najbolji strijelac momčadi do doigravanja i po postignutim golovima (45) i po bodovima (91). Godine 1998. bio je 29. izbor na NHL draftu od San Jose Sharksa, čiji je dres poslije nosio šest sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/oK-ZNmD-1Ns

Medveščak je produžio ugovore i s napadačem Darijem Kostovićem i braničem Geoffom Waughom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Kostović se Medvjedima pridružio 2011./2012. sezone te je kroz dvije sezone u plavom dresu odigrao 108 utakmica (21 bod) u Erste Bank hokejskoj ligi te četiri susreta u prvenstvu Hrvatske. Prije dolaska u Medveščak Splićanin je 11 sezona proveo u NLA-u (prva švicarska liga) igrajući za klubove Kloten, Ambrì-Piottu, Lugano i ZSC, a 2005./2006. igrao je za švicarskog drugoligaša Lausanne.

Geoff Waugh se Medvjedima priključio također u sezoni kada i Kostović (2011./2012.) i to zahvaljujući akciji Medveščakovog sponzora Pana i navijača pod nazivom ''Kuna za Medvjeda''. Waugh, koji ima hrvatsku putovnicu, za Medvjede je u Erste Bank hokejskoj ligi odigrao 97 utakmica (19 bodova) te tri u Prvenstvu Hrvatske. Tijekom profesionalne karijere još je igrao za AHL klubove Springfield Falcons, Binghamton Senators, Portland Pirates i Manitoba Moose te za ECHL klubove Johnstown Chiefs, Elmira Jackals i Victoria Salmon Kings.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo