SERIE A: VELIKI GRADSKI DERBI /

Inter deklasirao Milan

Image

Aktualni talijanski prvak slavio je s 4-0, a pogotke su postigli Motta, Milito, Maicon i Stanković.

29.8.2009.
20:44
VOYO logo

U derbiju drugog kola talijanskog nogometnog prvenstva i jednom od najvećih gradskih derbija na svijetu Inter je kao gost deklasirao Milan 4:0. Pogotke za aktualnog talijanskog prvaka u derbiju zvanom "Derby della Madonnina" postigli su Motta (29), Milito (36-11m), Maicon (45) i Stanković (67). Interov put do pobjede olakšalo je isključenje Milanova veznjaka Gattusa 40. minuti.

Bio je to ukupno 272. međusobni susret milanskih divova, te 173. u talijanskom prvenstvu. Ukupno gledano "Rossoneri" su uspješniji, imaju 106 pobjeda, Inter je slavio 94 puta dok su 72 utakmice završile bez pobjednika. U ligaškim ogledima Inter je bolji, ima 63 pobjede, Milan 58, a 52 susret su završila neodlučenim ishodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom subotnjem susretu novak u talijanskom prvenstvu Bari odigrao je 0:0 protiv Bologne. Obje momčadi pružile su lošu igru, a u očajnu nogometnu predstavu uklopio se i travnjak stadiona San Nicola koji je bio u iznimno lošem stanju praktički bez trave. U posljednjim trenucima utakmice domaći igrač Ferdinando Sforzini je dobio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo