INSTANT RJEŠENJE: / Hoće li Aco Petrović po treći put postati hrvatski izbornik?

Image
Foto: Pixsell, Goran Jakus

Hrvatska bi sutra trebala dobiti ime novog košarkaškog izbornika koji će već u prvoj akciji imati težak zadatak i pokušati odvesti reprezentaciju na Olimpijske igre u Riju.

22.3.2016.
11:38
Pixsell, Goran Jakus
VOYO logo

Petrović je vodio Hrvatsku na Eurobasketu 1995. godine, kad su košarkaši osvojili broncu, posljednju medalju s velikih natjecanja naše reprezentacije. Bio je izbornik i na Europskom prvenstvu 2001. u Turskoj, a ovo bi mu bio treći mandat za klupi Hrvatske. Petrović je bio i izbornik BiH.

Perasović i Spahija ne mogu

Nakon što je otpala mogućnost da Velimir Perasović nastavi izbornički posao zbog ugovorne obveze u španjolskoj Kutxi Laboral, a predsjednik Stručnog savjeta Dino Rađa i stručni tajnik Joke Vranković dobili odbijenicu predsjednika baskijskog kluba Antonija Querrejete, Hrvatskoj nije ostalo previše opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je i Neven Spahija objasnio kako ima "klupske obveze u Atlanti do 25. srpnja". Talijanski trener hrvatskih korijena Andrea Trinchieri zahvalio se na ponudi opravdavajući se dugom sezonom u njemačkom Bambergu.

Nakon tih "košarica", Stručni savjet okrenuo se preostalim domaćim rješenjima, kao što su Petrović, Ante Nazor, Veljko Mršić i Danijel Jusup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Instant rješenje

Sam Aco u početku nije bio sklon opciji povratka na izborničku klupu, jer ima i previše posla upravljajući Cibonom i tražeći sponzore za klub. S obzirom na mišljenje njegovog mentora Mirka Novosela kako nas "samo Aco može odvesti na OI", jasno je da je Petrović, u konkurenciji Nazora i Jusupa, postaje favorit za instant rješenje za izbornika kakvo se sad i traži u vremenskoj stisci.

Ni sam Aco, koji je isprva odbio takvu mogućnost, nije nesklon ideji da po treći put postane hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Spreman sam prihvatiti mjesto izbornika'

"Ako ne bude postojao konsenzus oko jednog imena, spreman sam prihvatiti tu funkciju", izjavio je Petrović o novonastaloj situaciji.

Aco bi mogao uskočiti samo za kvalifikacije i kamo sreće, za OI, a nakon toga reprezentacija bi došla u ruke nekom drugom stručnjaku, na dulje staze, dok bi se Petrović vratio svojim obvezama u Ciboni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajnje je vrijeme

Krajnje je vrijeme, pa i više od toga, za odluku o izborniku, jer olimpijske kvalifikacije počinju za nešto više od tri mjeseca, trajat će od 4. do 9. srpnja u Torinu.

Hrvatski košarkaši su u skupini s Italijom i Tunisom. Prve dvije momčadi idu u polufinale i križaju se sa skupinom u kojoj su Grčka, Meksiko i Iran. Samo će pobjednik turnira izboriti odlazak u Rio. Preostale dvije momčadi dat će izlučni turniri u Beogradu i na Filipinima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo