ŽELJA ZA PROMJENOM / Igrači 'potjerali' Gorana Prpića

Image
Foto: PIXSELL

Marin Čilić me nazvao i kazao mi da bi promjena izbornika bila korisna, te da su se igrači dogovorili da to bude Goran Ivanišević, kazao je, između ostaloga, u svome priopćenju medijima bivši izbornik Davis Cup i Fed Cup reprezentacije Hrvatske Goran Prpić.

24.11.2011.
16:42
PIXSELL
VOYO logo

Goran Prpić je nakon četiri godine ne čelu muške, te 11 godina na čelu ženske hrvatske teniske reprezentacije dao ostavku 16. studenoga, a na priopćenje se odlučio zbog stalnog pritiska medija.

"Bio sam igrač u Davis Cupu i na to sam vrijeme jako ponosan, znam što znači pritisak u nastupu za reprezentaciju i kolika je to odgovornost. Svoj najbolji tenis odigrao sam u nastupima za reprezentaciju, u konačnici i zdravlje ostavio na terenu, stoga znam da igrač mora biti zadovoljan kako bi pružio svoj maksimum koji od njega svi očekuju. Zato sam iznenađen nekim izjavama. Kad me Marin Čilić nazvao iz Vukovara i rekao da nije zadovoljan i da misli da bi promjena izbornika bila korisna i potrebna, prihvatio sam to i dao ostavku. Nisam bio sretan, ali smatrao sam, a to još uvijek smatram da je želja igrača važnija od mojih osobnih osjećaja", stoji u Prpićevu priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši izbornik žali što se nije našao s igračima i razgovarali, umjesto da se cijela stvar rješava telefonom.

"Poštujem želju igrača za promjenom, a njihov dogovor da to bude Goran Ivanišević pokazuje mi da su o svemu dobro razmislili i da imaju kvalitetno rješenje. Utoliko me još više iznenadila Marinova izjava da ne zna zašto sam otišao.Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza je dopredsjednik Zoran Grbić izvijestio da su ga sudionici ekshibicije u Vukovaru pozvali na sastanak kako bi ga obavijestili što žele. Ja sam se odmah povukao i nisam želio ništa komentirati. Izborničko mjesto nije doživotno, volio sam to raditi, ali napominjem da su tu najvažniji igrači. Ali s obzirom na to da su svi iznenađeni i ne razumiju zašto sam otišao, pokušao sam to objasniti. Nadam se da sam barem malo uspio", zaključio je u svojem priopćenju Goran Prpić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo