new orleans otpustio trenera / Iako je dobivao javne pohvale od vodstva kluba, sad je 'dobio nogu'

Image

Iako je prvi put nakon četiri godine odveo Pelicanse u doigravanje i za svoj prošlosezonski rad dobivao samo javne pohvale od vodstva kluba, 43-godišnji trener Monty Williams dobio je otkaz

13.5.2015.
10:49
VOYO logo

Monty Williams više nije trener košarkaša New Orleansa, objavili su čelnici kluba u utorak.

Iako je prvi put nakon četiri godine odveo Pelicanse u doigravanje i za svoj prošlosezonski rad dobivao samo javne pohvale od vodstva kluba, 43-godišnji trener Monty Williams dobio je otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Monty je obavio odličan posao. Napravio je sjajne stvari za nas, no gledajući u budućnost zaključili smo da nam je potrebna promjena kako bismo dosegnuli višu razinu", izjavio je izvršni dopredsjednik Pelicansa Mickey Loomis iznoseći razlog za Williamsovu smjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New Orleans je u prvom krugu doigravanja ispao u četiri utakmice od Golden Statea, najbolje momčadi NBA lige u ovoj sezoni, a odluka vodstva kluba još je čudnija ako se zna da je Williams u sjajnim odnosima s prvom zvijezdom kluba, 22-godišnjim centrom Anthonyjem Davisom, koji već sljedeće godine ima opciju napustiti Pelicanse. Davis u srpnju može potpisati produljenje sadašnjeg ugovora, ali može čekati i do sljedećeg ljeta kad će biti slobodan pregovarati s drugim momčadima. Pelicansi su na sličan način prije četiri godine izgubili Chrisa Paula koji je 2011. posljednji put odveo momčad u doigravanje, a nakon smjene trenera Byrona Scotta obznanio čelnicima kluba da neće ostati u New Orleansu te je bio zamijenjen i poslan u LA Clipperse.

Williams je u New Orleans stigao 2010. godine i sudjelovao u obnovi momčadi nakon Paulovog odlaska. To mu je bio prvi posao glavnog trenera u karijeri, a u pet sezona na klupi Pelicansa ostvario je 173 pobjede i 221 poraz. Williams je još imao jednu garantiranu sezonu u svom ugovoru, a Pelicansi su ga mogli zadržati i u sezoni 2016/17. No, umjesto poruke da ima njihovu punu podršku, Williams je od glavnog menadžera Della Dempsa dobio poruku da može spakirati svoje stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo