JAVNA PROZIVKA / I Šuker 'oprao' Zdravka Mamića

Image
Foto: PIXSELL

Zdravko Mamić u svom temperamentu i nažalost sada već prepoznatljivom stilu učinio je sve apsolutno suprotno od onoga što sam želio uoči ovako bitne kvalifikacijske utakmice, kaže u priopćenju Šuker.

16.3.2013.
19:33
PIXSELL
VOYO logo

Jedan od mojih najbližih suradnika, član Izvršnog odbora HNS-a i izvršni predsjednik GNK Dinamo Zdravko Mamić, grubo je pogriješio i svojim je posljednjim istupom nanio veliku štetu ne samo sebi, već i nogometu, kazao je, između ostaloga, u svom priopćenju upućenom medijima povodom "slučaja Mamić" predsjednik Hrvatskoga nogometnoga saveza Davor Šuker.

Zdravko Mamić u svom temperamentu i nažalost sada već prepoznatljivom stilu učinio je sve apsolutno suprotno od onoga što sam želio uoči ovako bitne kvalifikacijske utakmice, kaže u priopćenju Šuker, koji je dodao kako Mamić nije usamljen u činjenju grešaka prema nogometu i nogometnoj organizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednje pismo koje je predsjednik Uefe Michel Platini uputio predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću, HNS je nakon sastanka Izvršnog odbora javno objavio što je u konačnici izazvalo nebrojena kriva tumačenja i polemiku na svim razinama i uglavnom putem medija.Ja se ovim putem javno ispričavam predsjedniku Uefe g. Michelu Platiniju što smo objavili njegovo pismo Vladi RH koje smo primili kako bi se pripremili za nastavak zajedničkih aktivnosti na sprječavanju nereda na nogometnim utakmicama. Isto tako se ispričavam Vladi RH što smo javno komentirali pismo predsjednika UEFE i iskoristili to pismo da krenemo u javnu polemiku s Vladom RH putem medija, no molim i UEFU i Vladu RH da razumiju da smo novo vodstvo te da nam je namjera bila aktualizirati problem i pokušati naći rješenje, a ne stvoriti još veći problem", stoji u Šukerovu priopćenju, te nastavlja.

"U HNS-u smo pažljivo pratili razvoj događaja u svezi s izjavom Zdravka Mamića za Soundset Plavi radio.Nema institucije koja nije izrekla svoj komentar, a to je da je Zdravko Mamić grubo pogriješio.Pitam se zašto se nitko nije javio kada smo prozvani da smo močvara, niti se javio kada jerečeno da je naša Prva liga Orwellova životinjska farma", piše predsjendnik HNS-a, koji je dodao kako će tražiti prijem kod predsjednika Vlade Milanovića i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, od kojih će zatražiti da se prekine s predizbornim ili bilo kojim drugim političkim utakmicama preko nogometa i nogometnih djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas, svega tjedan dana prije utakmice Hrvatska – Srbija, molim ukupnu hrvatsku javnost,a posebno sve vas koji ćete biti na stadionu da podržimo našu nogometnu reprezentaciju i da joj bez ijednog incidenta zajedno pomognemo ostvariti još jednu sportsku pobjedu u duhu respekta i fair-playa", kaže se u priopćenju Davora Šukera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo