I Liga šampiona ima probleme sa huliganima (VIDEO)

Pobesneli navijači se tuku po celoj Evropi

7.11.2013.
15:12
VOYO logo

Za razliku od prethodnih godina, ove sezone Liga šampiona ima sve više problema sa huliganima, a u sredu su se 'istakli' Ajaksovi i Napolijevi, piše B92.

Grupa od 50-ak Ajaksovih huligana s navučenim crnim kapuljačama preko glave zaskočila je Seltikove navijače koji su mirno uživali u "Old Sailor" pabu u Crvenoj četvrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, huligani iz Napulja napali su ne protivničke navijače, nego su kamenovali autobus koji je na San Paolo prevozio fudbalere Olimpika iz Marseja. Na sreću, niko nije povređen.

Huligani u Amsterdamu su prvo lupali po prozorima paba, pre nego što su upotrebili palice u pokušaju da ih razbiju, a ubrzo nagrnuli kroz ulazna vrata u sâm lokal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon napada huligani su pobegli u usku uličicu, a prema policijskim izveštajima uhapšeno je desetak osoba pod optužbama za nasilno ponašanje. Ajaks je savladao Seltik 1:0.

To nije bio jedini incident u Amsterdamu. Kako se navodi, ozbiljan incident dogodio se u Dam ulici. Prvo su trojica navijača Ajaksa ukrali zastavu Seltikovim, koji to nisu ni primetili dok policija nije potrčala za kradljivcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Seltika pokušali su da se obračunaju sa njima, ali policija ih je odvratila od toga uz upotrebu sile.

//www.youtube.com/embed/8SbVLYzcWNA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je raščistila ulicu Dam, policija je prešla na trg Dam, gde su se ljudi zabavljali i ne znajući šta se nedavno dogodilo. Policajci u civilu onda su nasumično šutirali, prebijali i hapsili Seltikove navijače, oni su uzvratili, a u opštoj tuči ranjeno je osmoro policajaca.

Napoli je još od ranije dobio upozorenje UEFA da će u slučaju novih incidenata prvu sledeću utakmicu igrati pred praznim tribinama, to je duel sa Arsenalom 11. decembra. Napoli je nadigrao Olimpik 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/XDT77WSH41w

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo