IDEALAN ZA GOSTOVANJA / Hrvatskoj protiv Srbije sudi 'sretni' sudac

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) delegirala je Nijemca Felixa Brycha (38) za glavnog suca utakmice Srbija - Hrvatska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

29.8.2013.
12:17
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Pomoćni suci bit će Nijemci Mark Borsch i Stefan Lupp, kao i četvrti sudac Florian Meyer. Delegat utakmice bit će Austrijanac Georg Pangl, a povjerenik za sigurnost Nizozemac Vilmus van Ree.

Zbog činjenice da je Nogometni savez Srbije pod posebnim monitoringom svjetske i europske 'kuće nogometa' FIFA u Beograd šalje i posebnog promatrača Christopha Baumanna.

Ovaj doktor prava iz Munchena već je sudio hrvatskoj reprezentaciji. U Istanbulu je sudio u prvom dvoboju doigravanja za odlazak na nogometno prvenstvo Europe 2012. godine u kojem je Hrvatska pobijedila Tursku 3:0, kao i utakmicu protiv Bjelorusije u kvalifikacijama za SP 201. koju je Hrvatska dobila u Minsku 3:1.

Felix Brych sudi u Bundesligi od 2004. godine, na međunarodnoj listi sudaca nalazi se od 2007. godine, a u elitnu skupinu sudaca promoviran je dvije godine kasnije. Nije uvršten među suce za EP u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine, no vodio je utakmice na Olimpijskim igrama u Londonu. Trenutačno se nalazi na široj listi sudaca za SP u Brazilu 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rigorozne mjere osiguranja u Beogradu

Utakmica između Srbije i Hrvatske na rasporedu je 6. rujna na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, a Nogometni savez Srbije (NSS) najavio je kako će poduzeti niz sigurnosih mjera kako bi ovaj dvoboj visokog rizika prošao bez incidenata.

Image

Predstavnici NSS-a već su održali nekoliko sastanaka s predstavnicima policije i Sigurnosno-informativne agencije (BIA), kao i privatnim zaštitarskim agencijama koje će biti angažirane na ovoj utakmici. Kao što je bio i slučaj u prvoj utakmici u Zagrebu, niti u Beogradu neće biti gostujućih navijača.

Oko stadiona Crvene zvezde bit će postavljena sigurnosna ograda sa sedam prolaza, a najavljena je i rigorozna kontrola ulaznica. Zabranjeni su transparenti na ogradi oko terena.

"Poseban naglasak je usmjeren na rad s navijačima. Svi će biti potpuno informirani o svim sigurnosnim mjerama kako bi utakmica protekla bez izgreda. Poštujući principe fair-playa, protivnika i svih sudionika igre pokažimo da smo dobri domaćini i organizatori velikih utakmica," poručili su iz nogometnog saveza Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo