ep u karateu / Hrvatskoj dvije brončane medalje u katama!

Image
Foto: www.karate-tempo.hr

Posljednjeg dana 49. EP-a u karateu u finskom Tampereu hrvatska muška i ženska reprezentacija u katama izborile su brončana odličja.

4.5.2014.
14:20
www.karate-tempo.hr
VOYO logo

Hrvatska ženska i muška reprezentacija u katama su danas, posljednjeg dana 49. Europskog prvenstva u karateu koje se održava u finskom Tampereu, osvojili brončano odličje.

Najprije je do medalje stigla muška reprezentenacija u sastavu Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan koji su pobijedili Portugal sa 4-1. Oni su u petak u četvrtfinalu izgubili od kasnijeg finalista Španjolske pa su zahvaljujući španjolskom ulasku u finale izborili dvoboj za broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskoj konkurenciji u odlučujujućem susretu Vlatka i Marijana Kiuk, te Petra Krivičić pobijedile su Njemačku sa 3-2.

Karatistice su također u petak bile bolje od favorizirane Francuske (3-2), a onda su izgubile od Španjolske maksimalnim rezultatom da bi u repesažu, zbog španjolskog ulaska u finale, Hrvatska je svladala Dansku (5-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U katama Hrvatska pet godina ekipno nije osvojila odličje, a danas su medalju osvojile i muška i ženska selekcija.

Hrvatska sada na ovom EP-u u Tampereu, koje završava poslijepodne, ima ukupno pet osvojenih medalja (zlato za Anu Lenard te bronca za žene ekipno kate i borbe, za muške ekipno kate i za Ivonu Tubić).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo