SRAMOTA /

Hrvatski tenisač od bijesa razbio pehar!

Image

Ivan Dodig je diskvalificiran iz finalnog susreta danskog challengera zbog sukoba s linijskim sucem, a na svečanoj je ceremoniji od bijesa bacio vazu u zid i razbio je.

18.10.2009.
21:02
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivan Dodig (24) u danskom je Koldingu u završnici ATP challenger turnira organizatorima, sucima, publici i svom protivniku priredio primitivni ispad najgoreg tipa. Nakon relativno lako osvojenog prvog seta u meču protiv Britanca Alexa Bogdanovica, drugi je izgubio u tie-breaku, nakon čega je suca zamolio da ga pusti na zahod.

Molba mu je uslišena, no na putu prema WC-u Dodig je naišao na jednog od linijskih sudaca, na koje je tijekom cijelog turnira vikao i imao prigovore, te mu je prostački nešto dobacio. Linijski je o incidentu odmah izvijestio glavnog suca, koji je pak u dogovoru s delegatima i organizatorima zaključio kako je jedina moguća i smislena sankcija za balkanski prostakluk - diskvalifikacija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Dodig se nije zaustavio samo na prostačenju, već je u potpunosti izgubio kontrolu. Trebalo je uslijediti proglašenje pobjednika na kojemu mu je kao diskvalificiranom finalistu trebala pripasti vaza. No, kako kažu u danskoj teniskoj federaciji, Dodig je pitao: "Je li to nagrada za drugoplasiranog?", a kada je dobio potvrdan odgovor, zgrabio je vazu i bacio je u zid tako da se razbila u tisuću komadića. Nakon toga je napustio dvoranu, a zbunjeni Bogdanovic je rekao kako mu je žao da se sve završilo na taj način.

Danci kažu da je Dodig čitavog tjedna prigovarao linijskim sucima, ali da se tijekom jednog meča čak posvađao s nekim iz publike. Da je kojim slučajem zadržao samokontrolu i pobijedio na ovom challengeru, kući bi otišao bogatiji za oko 6.000 eura, a ovako ga zasigurno čeka disciplinska mjera, tj. novčana kazna. No, i bez kazne, ovim se nepotrebnim divljaštvom prilično osramotio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig je, inače, rodom iz Mostara, a trenutno je 192. igrač na rang listi ATP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo