Veliko priznanje / Hrvatski nogometaš Marko Bašić proglašen najboljim igračem švicarske Challenge lige

Image
Foto: Facebook

Hrvatski nogometaš Marko Bašić, sadašnji igrač najtrofejnijeg švicarskog kluba FC Grasshoppersa, dobio je još jedno veliko priznanje

2.12.2015.
11:00
Facebook
VOYO logo

Naime, Bašić je proglašen najboljim igračem švicarske Challenge lige za sezonu 2014./2015. Svečana dodjela Swiss Golden Player Award 2015. održana je jučer u švicarskom gradu Zugu, a naš je igrač prestižnu nagradu osvojio u velikoj konkurenciji igrača među kojima su bili Mergim Brahimi, Antonio Marchesano i Michael Perrier.

Nagradu Swiss Golden Player Award dodjeljuje SAFP (Swiss Association of Football Players) u suradnji sa SAIP-om (Swiss Association of Icehockey Players).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da svi nogometaši igraju nogomet prije svega iz strasti te da svakog od nas osvojena nagrada i priznanje čine još sretnijima i motiviranijima. Imao sam odličnu prošlu sezonu i ovu nagradu podjednako zaslužuju svi moji bivši suigrači i ljudi iz bivšeg kluba koji su nam omogućili uvjete za dobar rad", izjavio je Bašić za hrvatske medije.

Do nagrade je Bašić došao odličnim igrama prošle sezone u dresu Lugana. Momčad je to koja ove sezone nastupa u švicarskog prvoj ligi, ponajviše zahvaljujući odličnim igrama hrvatskog veznog igrača. Naime, Bašić je kao kapetan i jedan od ključnih igrača, odigrao važnu ulogu u plasmanu Lugana u prvu ligu. Tako je Bašić u prošloj sezoni postigao 11 golova i bio prvi strijelac kluba, dok je na ljestvici najboljih strijelaca druge lige zauzeo odlično peto mjesto. Također, Bašić je u veljači ove godine u Luzernu primio nagradu Švicarskog nogometnog saveza jer je izabran u najbolju momčad druge lige za 2014. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S odličnim igrama Bašić je nastavio i ove sezone u dresu Grasshoppersa gdje je standardni prvotimac i gdje ima jednu od ključnih uloga u veznom redu kluba koji drži drugo mjesto ljestvice, a koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike