Bravo, dečki: Hrvati su ponovno svjetski prvaci

Hrvatski četverac na pariće, u sastavu Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain, osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Chungjuu.

31.8.2013.
13:06
VOYO logo

Najbolji hrvatski veslači deklasirali su svu konkurenciju u subotnjoj finalnoj utrci. Od samog su početka nametnuli ritam koji suparnici nisu uspijevali pratiti, te su u cilj ušli s vremenom 5:53.57. Revanširali su se na taj način njemačkoj posadi od koje su izgubili lani na Olimpijskim igrama u Londonu.

Ove su subote Nijemci završili na drugom mjestu s 82 stotinke zaostatka za hrvatskim čamcem. Treće mjesto i broncu na kraju su uhvatili Britanci (5:54.78).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za braću Sinković, Martina i Šaina ovo je drugi naslov svjetskih prvaka: najbolji su bili i prije tri godine na novozelandskom jezeru Karapiro. Godinu kasnije su bili brončani na Bledu, a osim olimpijskog srebra, zajedno imaju i europsko koje su osvojili 2010. godine. Ove su sezone uzeli i ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, a sjajnu su godinu okrunili ove subote na Dalekom istoku.

Spomenimo i da je u B finalu četveraca bez kormilara hrvatska posada, u sastavu Ante Janjić, Marin Begović, Vjekoslav Kolobarić, Branko Begović, zauzela treće mjesto, odnosno ukupno deveto na SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo