Hrvatska u novoj drami osvojila svjetsku broncu!

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija teškom je mukom svladala Mađarsku s 13:11 u utakmici za 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Šangaju.

30.7.2011.
13:35
VOYO logo

Naši su igrači odlično otvorili utakmicu, na početku treće četvrtine čak vodili i pet razlike (9:4), a onda je pred kraj susreta došlo do neobjašnjive 'crne rupe'. Mađari su postupno 'grickali' tu našu veliku prednost da bi u posljednjoj minuti imali priliku odvesti utakmicu u produžetke.

Mađari su dobili igrača više u zadnjem napadu, a onda je njihov šut blokirala hrvatska obrana i spasila već ranije dobivenu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su popustili i živci našim igračima, pa su Miho Bošković i Andro Bušlje dobili crvene kartone. Hrvatska je ipak nastavila veliki niz, sa sedmog velikog natjecanja vraćamo se sa medaljom.

Na četvrtom prvenstvu u vodenim sportovima zaredom Hrvatska ima medalju!Na prethodnom SP-u, u Melbourneu 2007., okitili su se zlatom, a prije toga, u Montrealu 2005. vaterpolisti su bili četvrti, ali nas je "izvadio" Duje Draganja plivačkim srebrom na 50 metara slobodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I još jedan lijep niz je nastavljen: ovo je već sedmo veliko natjecanje zaredom na kojemu su hrvatski vaterpolisti osvojili odličje (dvije svjetske bronce, europsko zlato, srebro na Svjetskom kupu, srebro i dvije bronce u Svjetskoj ligi). I još malo simbolike: Mađari su posljednji uspjeh postigli u Pekingu 2008. a mi smo tada posljednji put ostali bez odličja.

Pedesetak hrvatskih navijača među kojima su bili i svi naši plivači (i Mirna Jukić), mogli su odahnuti i proslaviti novi uspjeh hrvatskog sporta. Naši igrači također sretni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon onakvog poraza u polufinalu, bolja stvar nam se nije mogla dogoditi", kazao je trostruki strijelac Ivan Buljubašić, a četverostruki, Miho Bošković, dodao je:

"Krenuli smo odlično, odigrali smo vrhunsku utakmicu, iako su nas Mađari u završnici stizali. Šteta što ovo nije bio finale, a mogao je biti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar Josip Pavić mirnim je glasom raščlanjivao:

"Bila je to utakmica iz snova. Kad se kaže vratili smo se u utakmici za broncu i pokazali karakter to zvuči kao floskula, ali ovaj put je uistinu tako. Bili smo u totalnom nokautu nakon Italije i samo prave, velike momčadi se mogu vratiti na ovakav način. U završnici smo malo pali, ali trebalo je doći protiv Mađara na pet razlike. Imamo ogroman potencijal i ja se nadam da ćemo u budućnosti nastaviti s ovakvim velikim stvarima. Vaterpolisti Italije osvojili su naslov svjetskih prvaka nakon što su nakon produžetaka u finalu pobijedili Srbiju 8:7 (6:6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je to naslov naših prekomorskih susjeda nakon 1994. godine, kad su kod kuće bili bolji od Španjolske.

Finalna utakmica bila je puna preokreta. Talijani su vodili nakon prve četvrtine 1:0, u drugoj su jedina dva pogotka postigli Srbi i poveli 2:1. Zatim su u trećoj četvrtini opet briljirali azzurri te tu dionicu dobili 4:1 te u zadnju četvrtinu ušli s 5:3. No, Srbi se, kao i protiv Mađara u polufinalu, vraćaju u igru i uspijevaju izboriti produžetak. U dodatnih 10 minuta igre, Talijani su bili prisebniji i bolji te na kraju slavili 8:7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se, eto, i naša reprezentacija može tješiti da je izgubila od svjetskih prvaka. Ako je to uopće ikakva utjeha...

U prijepodnevnim satima posljednjeg dana Svjetskog vaterpolskog prvenstva u Šangaju, odigrane su dvije utakmice za plasman između petog i osmog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu za peto mjesto Španjolci su pobijedili Amerikance s 11:10 (po tri pogotka Moline i Pereza za Furiju), dok je dvoboj za sedmo mjesto pripao Crnogorcima koji su bili bolji od Nijemaca s 8:5 (sedam pogodaka, 4:3, u prvoj i niti jedan, 0:0, u posljednjoj četvrtini).

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201107290722006 arti-201107250960006 arti-201107260780006

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo