POLJSKA BEZ ŠANSI / Hrvatska suvereno u finale

Hrvatska reprezentacija je vrlo uvjerljivo svladala reprezentaciju Poljske, 29:23, i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva.

30.1.2009.
21:05
VOYO logo

U nedjelju će Hrvatska igrati protiv Francuske u finalu Svjetskog prvenstva nakon što je lakoćom svladala Poljsku 29:23.

Hrvatska je sjajno otvorila prvo poluvrijeme polufinalne utakmice protiv Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključ svega bila je izvrsna 3-2-1 obrana za koju Poljaci jednostavno nisu imali rješenja, a ako je nešto i uspjelo proći pored hrvatskog bedema, na golu je čekao raspoloženi Alilović.

Duvnjak i Čupić su punili mrežu Szmala, a Poljake je u igri držao Marcin Lijewski koji je jedini uspijevao naći put do hrvatske mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda je pred kraj prvog dijela uslijedio pad u igri hrvatske reprezentacije. Pogocima Bieleckog, M. Jureckog i Siodmiaka Poljaci u 28. minuti smanjuju na samo pogodak zaostatka.

Lino Červar je bio primoran uzeti time out, no to nije spriječilo probuđene Poljake da izjednače na 13:13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, poslije fantastičnog dodavanja Balića, Vori zabija za vodstvo od pogotka s kojim se odlazi na predah.

U drugom dijelu Červar mijenja obranu u 5-1. Čupić nastavlja svoj show i Hrvatska odmah stvara razliku od četiri pogotka razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice razlika se je samo povećavala, a Poljska, koliko god se trudila, nije ju mogla stići.

Mirko Alilović je briljirao na golu, a Ivan Čupić je s 12 pogodaka iz 13 pokušaja još jednom pokazao kako je najbolje desno krilo na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, utakmicu su obilježili problemi s podlogom koja se je u više navrata odvajala od poda pa je bilo potrebno prekidati utakmicu kako bi se zalijepila.  

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo