MLADI VATRENI ISPALI S EURA / Bišćanova momčad odigrala utakmicu za povijest, pala u produžecima nakon dramatične završnice

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mladim Vatrenima presudio je igrač s klupe Puado koji je zabio sva pogotka za Španjolsku

31.5.2021.
20:37
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska U21 reprezentacija ispala je u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Španjolska je pobijedila mlade Vatrene 2:1 nakon produžetaka, a oba je pogotka za Furiju postigao Javi Puado. Za Hrvatsku je zabio Luka Ivanušec iz kaznenog udarca u 94. minuti.

Španjolska je bila favorit i prije početka dvoboja, a izabranici Igora Bišćana pružili su jako dobar otpor branitelju naslova. Također, bila je ovo povijesna utakmica za hrvatsku U21 reprezentaciju jer se nikad nije plasirala dalje od grupne faze natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska odigrala dobro

Iako se očekivala dominacija Španjolske u posjedu lopte, u prvom poluvremenu hrvatski je vezni red bio ravnopravan čime je uvelike olakšao pritsak na posljednju liniju obrane.

Najviše problema zadavao je okretni i brzi lijevi bočni Bryan Gil, a upravo je on bio i najzaslužniji za vodeći pogodak Španjolske. Nakon što je u 66. minuti primio loptu na lijevom krilu, uspio je prevariti svog čuvara Šutala te poslati prizemnu loptu na peterac gdje je brže od Vuškovića reagirao Puado te svladao Šempera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je blizu poravnanju bila u 79. minuti kada je Ivanušec odlično pucao sa 16 metara, no njegov udarac u kut obranio je Fernandez.

Mogla je Španjolska sve riješiti u 84. minuti, Puado je prošao po lijevoj strani, idealno uposlio Pina, no igrač koji je netom prije ušao u igru poslao je s pet metara loptu preko grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak u igru pa opet - Puado

Kazna za taj promašaj stigla je u sudačkoj nadoknadi, najmlađi igrač hrvatske reprezentacije, iznimno talentirani 18-godišnji Stipe Biuk sjajnim je prodorom ušao u kazneni prostor Španjolske, a kada se spremao zapucati prema vratima sleđa ga je srušio Guillamon pa je sudac Kruašvili pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je kapetan Ivanušec i tako odveo dvoboj u produžetak.

Image
IMA LI DOISTA TENZIJA KOD VATRENIH /

Brozović komentirao navodne prepirke između stariji i mlađih - 'Mi moramo nekada podviknuti'

Image
IMA LI DOISTA TENZIJA KOD VATRENIH /

Brozović komentirao navodne prepirke između stariji i mlađih - 'Mi moramo nekada podviknuti'

U dodatnih 30 minuta za Hrvatsku je ponovno koban bio Puado koji je u 110. minuti postigao pobjednički gol. Cucurella je poslao dugu loptu sa svoje polovice, Puado je izmaknuo pozornosti hrvatskih stopera Vuškovića i Gvardiola, odlično prihvatio loptu, po travi "povaljao" i Šempera te snažnim udarcem zatresao mrežu za 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u preostalom vremenu nije imala snage za još jedan povratak u utakmicu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Španjolska 1:2

Hrvatska: Šemper; Vušković, Gvardiol, Bradarić, Šutalo – Babec, Franjić, Moro – Majer, Ivanušec, Musa

Španjolska: Fernandez; Cuenca, Guillamon, Minguenza, Pedrosa – Zubimendi, Garcia, Beltran – Gil, Diaz, Nino

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

110' Puado zabija novo pogodak i Španjolska opet vodi. Primio je joker s klupe jednu dugu loptu, zagradio se od naših braniča, Šemper je pao na pod, a Puado je zakucao tu loptu u gornji kut mreže. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

106' Krećemo u drugi produžetak.

Kraj je prvog produžetka koji nije bio baš sadržajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100' Drže naši vrijeme, ne žuri se Šemperu s izbijanjem lopte. Izgleda da im ne bi bilo mrsko da se ovaj susret riješi na penale.

95' Španjolci napadaju na početku prvog produžetka. Izgleda da im ipak nije u glavu ušao ovaj kasni pogodak Hrvatske. Opet se s tribina ori "Moja domovina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

91' Krenuli smo u produžetke.

Kraj je regularnog dijela, idemo u produžetke. Inače, Nizozemci su pobijedili Francuze i prošli u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4' GOOOOOOOL! ivanušec zabija iz penala za produžetke! Prije toga je Stipe Biuk iznudio kazneni udarac, a onda je veznjak Dinama pogodio za produžetke! Njegov pogodak pogledajte OVDJE.

90' Traje opsada španjolskih vrata, ali jalovo je to sve. Nije Hrvatska stvorila pravu šansu još uvijek. Igrat će se još 4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Kakva sreća za Hrvatsku! Pino je promašio prazan gol s nekoliko metara. Dobro smo se izvukli iz ove situacije.

80' Mora se Hrvatska baciti na glavu, ali ne vidimo to nekako u završnici. Ostalo je još deset minuta plus sudačka nadoknada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Nove promjene za Hrvatsku. Izlaze Majer i Franjić, a ušli su Đurasek i Biuk.

70' Mijenja Bišćan. Već je prije izašao Musa, a sad i Babec i Moro. Ušli su Špikić, Kulenović i Bistrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Hrvatska gubi. Puado je ušao s klupe i zabio za vodstvo Španjolske. Bila je to jednostavna akcija, ubacio je Gil s lijeve strane, a Puado nekako tu loptu iz blizine zabio u mrežu.

63' Žuti karton za Šutala zbog prekršaja nad Gilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Prijete Španjolci. Nino i Diaz odigrali su sjajnu akciju, ali Diaz nije uspio pogoditi. Kao da se Furija malo probudila.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. Hrvatska je bila dobra u prvih 45 minuta, stvorili su mladi Vatreni više šansi od Španjolaca iako su Španjolci imali veći posjed.

36' Majer je bio u sjajnoj situaciji, primio je loptu u kaznenom prostoru, ali je pucao u blok. Šteta, još jednu šansu su propustili mladi Vatreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' "Moja domovina" ori se s tribina Ljudskog vrta u Mariboru. Hrvatski navijači daju veliku potporu našim mladim reprezentativcima koji zaista dobro igraju danas, iako su Španjolci favoriti.

27' Prvi španjolski pokušaj. Diaz je potegnuo iz daljine, ali nije to bio opasan udarac po Šempera. Prošla je lopta pored gola.

23' Odlična akcija Hrvatske! Kontru su odigrali Majer i Musa, a lopta je završila na kraju na lijevoj strani kod Bradarića koji je tukao, ali samo u blok. Šteta, bila je ovo dobra prilika za mlade Vatrene.

17' Hrvatska igra dobro i Igor Bišćan može biti zadovoljan. Nije to neka vrlo atraktivna utakmica, nema puno šansi, ali mladi Vatreni ne daju Španjolcima da se razmašu.

7' Prvi pokušaj Hrvatske! Ivanušec je ušao s lijeve strane u sredinu, pucao desnom nogom u bliži kut, ali nije to bio pretežak posao za Fernandeza.

3' Ima nešto navijača na tribinama, čuje se kako Hrvati navijaju, što je i logično jer se utakmica igra u Mariboru.

1' Počela je utakmica. Sretno, Hrvatska!

17:00 - Stigli su nam i sastavi obiju momčadi.

16:00 - Hrvatska U21 reprezentaciju u ponedjeljak igra četvrtfinalnu utakmicu na Europskom prvenstvu protiv Španjolske, branitelja naslova i velikog favorita.

Hrvatski izbornik Igor Bišćan za dvoboj protiv Španjolske pozvao je trojicu novih igrača - Nevena Đuraseka, Sandra Kulenovića i Mateja Vuka, koji će zamijeniti Mihaela Žapera, Luku Sučića i Darija Vizingera.

Recept za Španjolce

"Opasnost prijeti sa svih španjolskih pozicija, njihova je snaga u ujednačenoj kvaliteti i pojedinaca i momčadi. Taktički su dobri, tehnički tradicionalno španjolski jaki, kombinatorni, puno trče, disciplinirani su i ozbiljni. Igraju s puno dodavanja, kratkim zadržavanjem lopte i jako su nezgodni, svojim stilom guše suparnika i u tome uspijevaju. Učinkoviti su, a primaju malo pogodaka i rijetko gube. Stvarno su favoriti ovog turnira, a mi smo zadovoljni prepustiti im tu ulogu. Imamo svoje kvalitete i svoje šanse", rekao je u najavi Bišćan za službenu stranicu HNS-a.

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Igor Bišćan

"Nećemo biti previše defenzivni, nije ovo grupna faza da možemo proći bez postignutog pogotka; možemo, ali teško da će se to dogoditi. Dio pripreme posvetili smo igri prema naprijed, nadam se da nećemo biti u previše podređenom položaju i orijentirani na obranu. Formacija neće biti kao protiv Portugala. Nećemo riješiti utakmicu u prvih 15 minuta, ali bit ćemo hrabri, pripremili smo određene stvari na tom tragu. Moramo biti agresivni i staviti Španjolce u problem, staviti ih pod pritisak i isprovocirati pogrešku te je kapitalizirati", poručio je Bišćan.

Utakmica počinje u 18 sati, a prijenos možete gledati na drugom kanalu HRT-a.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo