HRVATSKA SLJEDEĆE SEZONE NEĆE IMATI PREDSTAVNIKA U EUROPSKOJ LIGI: / Tri će kluba igrati jedno novo natjecanje

Image
Foto: Profimedia, AFP PHOTO / UEFA / HAROLD CUNNINGHAM

U Europskoj ligi više neće biti 48 klubova, nego 32 i momčadi s manjim koeficijentom ulazit će u kvalifikacije za Konferencijsku ligu

4.12.2020.
9:31
Profimedia, AFP PHOTO / UEFA / HAROLD CUNNINGHAM
VOYO logo

Iz Europske nogometane federacije (UEFA) objavili su plan za sljedeću sezonu (2021./2022.), koja će donijeti brojne promjene.

Od te sezone kreće novo klupsko natjecanje - Konferencijska liga koja će biti treće UEFA-ino natjecanje po jačini, odmah iza Lige prvaka i Europske lige, a pobjednik tog novog natjecanja stekao bi pravo sudjelovanja u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje klubova u EL

UEFA će smanjiti broj klubova u Europskoj ligi s 48 na 32 i momčadi s manjim koeficijentom ulazit će u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, dok će prvaci svih europskih država ići u kvalifikacije za Ligu prvaka. U Konferencijskoj ligi sudjelovat će 32 kluba (osam skupina po četiri momčadi). Petnaest klubova zauzet će klubovi koji ispadnu iz kvalifikacija za Ligu prvaka i Europsku ligu, a ostalih 17 mjesta rezervirano je za ostale klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz UEFA-e su objavili pristupne liste za sljedeću sezonu i Hrvatska je zbog pada koeficijenta izgubila predstavnika u Europskoj ligi i može ga imati samo ako prvak ispadne u kvalifikacijama za Ligu prvaka pa natjecanje nastavi u EL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak sljedeće će sezone igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, a tri kluba (doprvak, trećeplasirani i pobjednik Kupa) će europsko najecanje početi u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Više od milijun eura nagrade za ulazak

U Konferencijskoj ligi sudjelovat će 32 kluba (osam skupina po četiri momčadi). Petnaest klubova zauzet će klubovi koji ispadnu iz kvalifikacija za Ligu prvaka i Europsku ligu, a ostalih 17 mjesta rezervirano je za ostale klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče financija, nagrade će za male klubove u Konferencijskoj ligi biti i više nego privlačne. Za ulazak u skupine dobit će 1,24 milijuna eura.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo