UEFA OBJAVILA LJESTVICU NAJBOLJIH / Hrvatska sedma reprezentacija Europe

Image

Ovo je privremena ljestvica, konačna će biti poznata nakon završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

9.10.2009.
16:00
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se na sedmom mjestu ljestvice nacionalnih vrsta koju je objavila Europska nogometna federacija. Ipak,ovo je privremena ljestvica, konačna će biti poznata nakon završetka kvalifikacija za SP 2010. godine.

Na osnovu ljestvice UEFA će odrediti jakosne skupine za ždrijeb kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2012. godine koji će se održati 7. veljače iduće godine u Varšavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svibnju prošle godine UEFA je usvojila novi sustav bodovanja koji bi trebao realnije prikazati snagu svake reprezentacije. Tako se sada boduju i rezultati ostvareni na završnim turnirima svjetskih i europskih prvenstava, a ne samo rezultati iz kvalifikacija.

Prvih devet reprezentacija će imati status nositelj, što znači da Hrvatska trenutačno drži poziciju koja joj osigurava mjesto u prvom 'bubnju'. U kvalifikacijama za EURO 2012. bit će formirano šest skupina sa po šest reprezentacija i tri skupine sa po pet reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvom mjestu ljestvice nalazi se Španjolska, druga je Njemačka, a treća Nizozemska. Ispred Hrvatske su i Italija, Engleska i Rusija. Na samom začelju, na 53. mjestu je San Marino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo